arjan schepers viert jubileum met kwekerijdag

Om te vieren dat de kwekerij dit seizoen vijf jaar bestaat, houden Arjan en Elise op zondag 2 juni een dag voor plantenliefhebbers. Er is van 10.00 uur tot 17.00 uur een mooie plantenmarkt met een aantal goede collega’s die allen specialisten zijn op hun eigen vakgebied. Daarnaast worden er twee lezingen gehouden. Om 11.00 uur door Geert Borgonje over ‘Het gebruik van planten in de tuin’ en om 14.30 uur door Coen Jansen over ‘Bijzondere vaste planten’. De hele dag is tuinontwerpster Ine Voetdijk aanwezig. Zij kan tegen een kleine vergoeding een schetsontwerp maken voor je tuin.

In het voorjaar van 2008 verhuisden Arjan en Elise Schepers hun toen nog hobbymatige kwekerij van Zwolle naar Mariënheem. Op de twee hectare grond die zij hadden aangeschaft was tot dan toe alleen maïs verbouwd. Het eerste jaar hebben zij hun grote collectie vaste tuinplanten uitgepland in de strak vormgegeven borders. Planten die zij in de afgelopen jaren verzameld hebben bij collega-kwekers in binnen- en buitenland. Op en om de kwekerij zijn bomen, hagen en singels gepland, die de kwekerij mooi aankleden.

Daarnaast werd een verkoopgedeelte aangelegd en is een schuur ingericht als winkel, met leeshoek, waar klanten een kopje koffie kunnen drinken. Na zorgvuldige afstemming met de gemeente mocht er in 2011 een kas gebouwd worden, die gebruikt wordt voor het vermeerderen en opkweken van de planten. Zo is de kwekerij uiteindelijk uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf en heeft Arjan zich gespecialiseerd in het kweken van een zeer groot assortiment vaste tuinplanten.

De kwekerij is een ambachtelijk bedrijf. Alle planten worden zelf gekweekt, van moederplanten die in de borders van het bedrijf staan. Deze borders zijn ook toegankelijk voor bezoekers. Door het jaar heen worden er enkele honderden soorten gekweekt. Vaak zijn dit bijzondere of nieuwe soorten die elders niet of moeilijk verkrijgbaar zijn. Doordat alles zelf gekweekt wordt, is kwaliteit en soortechtheid het beste te garanderen. De potgrond die gebruikt wordt is door Arjan zelf samengesteld en wordt afgestemd op de behoefte van de plant. Er worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt.

Naast het kweken van goede, stevige tuinplanten kunnen klanten bij Arjan terecht voor advies over het gebruik van planten in de tuin. Er zijn namelijk veel factoren die een rol kunnen spelen voor het gebruik van planten. Dat een schaduwplant het in de zon niet goed doet, klinkt logisch. Maar naast licht, hebben planten ook verschillende behoefte aan bijvoorbeeld vocht of grondsoort.

Om te vieren dat de kwekerij dit jaar seizoen vijf jaar bestaat, organiseren Arjan en Elise op zondag 2 juni een dag voor plantenliefhebbers. Er is een mooie plantenmarkt met een aantal goede collega’s die allen specialisten zijn op hun vakgebied. Deelnemende kwekers zijn onder andere: vaste planten en rozenkwekerij De Beemd, De Cruydthoeck – Wildebloemenzaden en Bloemenweidemengsels, De Jonkheer Vaste Planten, boom- en heesterkwekerij Albert Leemreize, vaste planten kwekerij Fahner , Beltman éénjarigen, boomkwekerij Herco Veldhuis, Siergrassenkwekerij Aan de Dijk en Eucalyptuskwekerij Koala.

Daarnaast worden er twee lezingen gehouden. Om 11.00 uur door Geert Borgonje over ‘Het gebruik van planten in de tuin’ en om 14.30 uur door Coen Jansen over ‘Bijzondere vaste planten’. Geert gaat laten zien hoe planten toegepast kunnen worden. Coen Jansen is al tientallen jaren één van de pioniers op vaste planten gebied. In deze lezing laat hij zien welke nieuwe vaste planten hij kweekt. Bij mooi weer houdt Coen geen lezing, maar geeft hij een rondleiding over de kwekerij.

De hele dag is tuinontwerpster Ine Voetdijk aanwezig. Zij kan op de tegen een kleine vergoeding een schetsontwerp maken van uw tuin. Als je een plattegrond en wat foto’s meeneemt kan Ine je een aantal leuke nieuwe ideeën meegeven.

De kwekerijdag is op zondag 2 juni van 10:00 tot 17:00 uur, aan de Hakkershoekweg 9 in Mariënheem. Toegang is 1 euro per persoon. staging2.arjanschepers.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.