64 steentjes voor kika

Mede dankzij de uit Schuinesloot afkomstige Marieke van Lenthe en haar gezin staat de teller van de actie ‘Draag je steentje bij’ van Stichting Kinderen Kankervrij (Kika) op 1.421.241 steentjes en een bedrag van ruim zeven miljoen euro.

Marieke zamelde samen met haar kinderen en haar man met eigengemaakte reprospulletjes en de verkoop van cupcakes 320 euro in. Het bedrag levert 64 steentjes op voor het Prinses Maxima Centrum, het grootste kinderkankercentrum van Europa, dat gebouwd wordt in Utrecht.

Knutselen voor Kika

Marieke van Lenthe wilde graag iets zinvols doen met haar vrije tijd, toen haar aandacht werd gevestigd op de steentjesactie van Kika. Maandenlang knutselde ze allerlei leuke low-budget retrospulletjes. Dat haar dat goed af ging, bleek wel uit de belangstelling die haar artikelen genoten tijdens Koninginnedag in het Schoolbos in Schuinesloot.

En terwijl Marieke haar creativiteit ontplooide, gingen haar dochters Mellanie en Luca op zoek naar goedkope producten voor de cupcake-versieractie die ze wilden houden tijdens de Koninginnemarkt.

Medemens

Marieke is blij met de opbrengst, die mede dankzij hulp en sponsoring tot stand is gekomen. Ze heeft niet alleen een bijdrage geleverd aan het goede doel, maar tegelijkertijd haar kinderen een belangrijke boodschap meegegeven: namelijk hoe je met zo weinig mogelijk middelen en veel inzet iets kunt doen voor je medemens.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.