12 jarige dani ye wint aanstormend talent

Dani Ye heeft de finale gewonnen van Aanstormend Talent. Dani speelde een muziekstuk op de piano. De finale vond plaats in de Plaskerk in Raalte op 24 mei.

Aanstorment Talent is een talentenjacht voor jongeren tot en met achttien jaar en werd georganiseerd door het Orgelfonds van de Plaskerk. Hiermee wil het orgelfonds jongeren een podium bieden om voor publiek op te kunnen treden en hun talent te ontwikkelen.

Tijdens de auditie op 6 april waren er veertien optredens te zien met diverse instrumenten in verschillende genres muziek. Hiervan gingen er negen door naar de finale op 24 mei. Het niveau tijdens de finale was erg hoog, waardoor de jury een zware taak op zich kreeg.

De jury koos unaniem voor de 12-jarige pianospeler uit Raalte, die een polonaise in bes majeur van Chopin liet horen. Dani Ye won een cheque ter waarde van 1000 euro aangeboden door de Rotary. Deze cheque kan hij besteden aan een masterclass naar keuze. Ook ontving hij een beeld, vormgegeven door Rian van Schendel.

Op de tweede plaats eindigde Hidde Stobbe uit Broekland. Deze 14-jarige zanger zong een deel uit een klassiek muziekstuk en een deel uit de musical “My fair lady”. Hij ontving 150 euro van Stichting Roelofs Dijkslag.

Op de derde plaats stond de vijftienjarige gitarist Lars Deelman uit Deventer. Hij verdiende deze plaats met een eigen gecomponeerd stuk en won hiermee 100 euro van Stichting Roelofs Dijkslag.

Kijk voor meer informatie en foto’s op staging2.aanstormendtalent.com .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.