zwerm kunst reis ook langs raalte

In het nieuwe depot van imkersvereniging St. Imelda uit Raalte is door Janet Knol, imker bij ’t Natuurlijk huus gisteren een kunstwerk overhandigd aan Arjan Schepers. Hij is imker in zijn kwekerij van vaste planten aan de Hakkershoekweg in Mariënheem. Het betreft een kunstproject van Lia Martinali uit Esch. Het nieuwe depot van imkersvereniging St. Imleda is onlangs gevestigd aan de Hakkershoekweg 9 in Mariënheem.

Twaalf kunstwerken maken in twaalf maanden een reis kriskras door Nederland en ook soms daarbuiten, langs twaalf bijenvriendelijke imkers. Elke imker die het in ontvangst neemt geeft het door aan een hem bekende imker. Als dertiende plek komt het kunstwerk weer thuis bij de kunstenares. De werken zijn hoofdzakelijk gemaakt van bijenwas. En bedoelt om reacties te ontlokken over bijenhouden. Zeker nu de aandacht voor bijen en bijenhouden toeneemt mede door de wereldwijde bijensterfte. De reis van alle kunstwerken is te volgen via staging2.immelogos.nl.

In de winkel zijn naast imkersartikelen ook bijenproducten te koop, zoals honing, honing crèmes, propolisartikelen en meer. Het depot is geopend tijdens de openingstijden van de kwekerij: van maart tot en met november iedere donderdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Voor imkers is er een bijeenkomst op de eerste zaterdag in de maand “bijpraten in het imkerscafé”. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen ervaringen uitgewisseld worden en eventueel imkermaterialen aangeschaft. De eerste bijeenkomst is gepland op zaterdag 4 mei van 14.00 uur tot 15.00 uur aan de Hakkershoekweg 9 in Mariënheem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.