wie is de tweetkonte van salland

Die tweetkonte is een beetje de dichter des vaderlands, maar dan van Salland en niet langer dan een maand. Hij wordt vooraf gevraagd die taak op zich te nemen. Wat hij twittert, daarin is hij vrij. We hopen natuurlijk dat de tweetkonte in zijn of haar maand er meer werk van maakt dan anders. Nóg meer werk, want je wordt niet zo maar de tweetkonte van Salland, de jury heeft een reden jou te selecteren.

We kijken naar aantal volgers, cloudscore en aantal retweets. Wat ook meetelt is de relatie van de twitteraar met de actualiteit van de komende maanden: als Go Ahead Eagles kampioen kan gaan worden, maakt een Go Aheadfan kans, als er gemeenteraadsverkiezingen zijn, komen raadsleden in aanmerking, enzovoort. Belangrijke criteria zijn of we te maken hebben met iemand die zelf oorspronkelijke berichten op twitter zet, en daarover interactief communiceert met andere twitteraars. De relatie met Salland is een ander criterium. Maar er kan ook zomaar één prachtige tweet zijn die ervoor zorgt dat iemand op de shortlist terechtkomt. Misschien wel het allerbelangrijkste: zijn de tweets leuk, interessant, humorvol, educatief en/of boeiend.

Voor de tweetkonte is er vooral eeuwige roem. Maar hij krijgt ook de kans zichzelf in de krant te presenteren, zijn eigen twittergedrag toelichten, uitleggen waar hij het over gaat hebben, de jury vragen op specifieke zaken te letten.

We volgen vanaf vandaag al een aantal twitteraars. Dat is een volstrekt willekeurige lijst. Iedereen kan er op komen. We breiden zelf die lijst uit. Wil je ook op de lijst? Tweet dan “Ja, ik wil” naar @tweetkonte. Schroom niet dat te doen.

Wie de voltallige jury is, dat hoor je een andere keer wel. De jury waar we mee van start gaan bestaat uit Kornelis Wetsema en Johan Kiekebosch. Kornelis is eigenaar van Catapult, reclamebureau in Hellendoorn en uitgever van het boekje ‘Tweets oet Twente’. Johan is fanatiek twitteraar en schrijft al zijn hele leven voor regionale media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.