Home / archiefcentraal / wegraces worden herbeleefd

wegraces worden herbeleefd

De wegraces op de Luttenbergring worden herbeleefd in motorvorm. Om de oude tijden te doen herleven is in het weekend van 11 mei een motorweekend georganiseerd. Naast de autorodeo zal Stichting Aanvullende Motorsport (SAM) een demorace organiseren op het circuit met medewerking van verschillende Luttenbergse personen en verenigingen.

Het is bekend dat in 2013 Het Sallandse dorp Luttenberg haar 175 jaar als kerkdorp op een unieke manier viert. Het jubileumjaar staat bol van activiteiten voor jong en oud. Een herbeleving van de wegraces op de Luttenbergring hoort daar volgens de organisatie ook bij.

Om een blik te werpen op hoe het vroeger was, is een filmpje uit 1981 te zien: [youtube url="http://www.youtube.com/watch?v=H3xvRF5jq80"]

De gigantische mensenmassa’s en de buitenlandse namen, waaronder coureur Marco Lucinelli, geven een goede indruk van het (inter)nationale podium dat Luttenberg in die tijden was. Kijk voor meer informatie op www.parelvansalland.nl

Lees ook

Werkzaamheden N340: Kwekerij Onderdijk stelt uit frustratie groene ontheffingskaart beschikbaar

DALFSEN – Kwekerij Onderdijk in Dalfsen heeft in verband met de komende werkzaamheden aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.