vvd wil cameras in dorpscentra en bij stations

De VVD fractie in Raalte wil van het college weten of er cameratoezicht kan worden ingezet tegen fietsendiefstallen en inbraken. De aanleiding is de recente berichtgeving over het grote aantal fietsendiefstallen bij de stations en het aantal inbraken en winkeldiefstallen in Raalte en Heino. Ten opzichte van vergelijkbare omliggende gemeenten zijn er in de gemeenten Raalte relatief veel inbraken.

“Cameratoezicht heeft naast een preventieve werking nog een groot voordeel: het vergroten van de pakkans”, aldus Alexander Kreule, raadslid voor de VVD in Raalte. Wat de VVD betreft komen er zo snel mogelijk camera’s bij de NS stations en in het centrum van Raalte en Heino. De fractie wil van het college weten hoe snel er gestart kan worden. Als de cijfers er aanleiding toe geven wil de VVD dat ook gekeken wordt of er in de andere kernen er argumenten om camera’s op te hangen.

De VVD wil dat het college hierover in overleg gaat met de winkeliers- en ondernemersverenigingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.