vvd en la willen opheldering verdwenen buisjes

De kwestie komt woensdagavond aan de orde in de raadsvergadering.

Vorige week werd bekend dat twee PVC-buisjes, die het bewijs zijn dat Haarman geweten heeft dat er een enorm stortgat was op het stuk grond dat hij 2006 aan de gemeente verkocht heeft, verdwenen zijn. Er wordt nu een rechtszaak aangespannen om de saneringskosten te verhalen: de advocaat van Raalte moet het dan doen met foto’s van de buisjes.

VVD en LA stellen dat de verdwijning van de buisjes ‘slordig en onprofessioneel’ en ‘een enorme blunder die de positie van de gemeente verzwakt’. De gemeente wordt gebrek aan regie verweten en de partijen willen exact weten hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Beide fractie zijn “….op zijn zachtst gezegd, verbaasd dat vertrouwelijke stukken die het belang van de gemeente Raalte volgens het college zouden schaden, toch ineens openbaar gemaakt zijn”. Verder wil men weten of er nog meer gevonden spullen zijn gefotografeerd en wie de leiding had over de hele saneringsactie, wie daarmee dus verantwoordelijk is voor de vermissing en of uit te sluiten is dat de buisjes bewust zijn zoekgeraakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.