vrijwilligers maken ribs en blues wat het is

Ook dit jaar is er weer een grote groep vrijwilligers actief op het festival Ribs en Blues. Het overgrote deel van de 700 á 800 vrijwilligers is lid van een vereniging in de regio en zullen via hun vereniging als vrijwilligers aan de slag gaan. Deze verenigingen krijgen van Ribs en Blues een bijdrage aan de clubkas voor de bewezen diensten.

Zo gaat carnavalsvereniging de Stöppelkaters een deel van de op- en afbouw van het festivalterrein verzorgen. Daarnaast zullen de leden van de scouting munten en toegangskaarten verkopen.

Als je een drankje gaat halen is de kans groot dat je de vrijwilligers van handbalvereniging Kwiek uit Raalte tegen gaat komen. De handballers zullen namelijk een groot deel van de barbezetting op zich nemen.

De vrijwilligers van de Rolstoel Podium Crew (RPC) zullen ook dit jaar weer als echte gastheren- en gastvrouwen de rollstoelende muziekliefhebbers op het festivalterrein helpen. De EHBO-posten die op het festival aanwezig zijn worden ook dit jaar weer bezet door de vrijwilligers van het Rode Kruis.

Scoutingvereniging Miguel Pro uit Raalte zal met een milieugroep het terrein zo schoon mogelijk houden. Daarnaast zullen enkele vrijwilligers van Miquel Pro als ‘stagehand’ achter de schermen meehelpen zodat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt.

De activiteiten rondom het KidsAdventureland, het deel van het festival dat speciaal voor de kinderen die meekomen, zullen verzorgd worden door twee groepen. De dansgroep Ralda zal er samen met Drumfanfare St Claecilla uit Raalte voor zorgen dat alle uitvoerende taken rondom dit gedeelte goed zullen verlopen.

Ook de vrijwilligers van de stichting Raalter Evenementen Beveiliging (REB) zullen dit jaar weer aanwezig zijn op Ribs en Blues. De REB verzorgt, zoals u gewend bent, weer een deel van de security op het terrein.

Van de 700 á 800 vrijwilligers komt het overgrote is het overgrote deel afkomstig van regionale verenigingen. “Ongeveer 95 procent van de vrijwilligers is lid van een vereniging, de rest zijn mensen die niet verbonden zijn aan een vereniging, maar het wel heel leuk vinden om op het festival te werken”, aldus Ton Groot Beumer, voorzitter van de stichting Ribs en Blues.

Volgens Ton Groot Beumer is de bijdrage die de vrijwilligers elk jaar leveren van groot belang. “De vrijwilligers leveren een heel grote bijdrage aan het welslagen van het festival”, aldus Groot Beumer. De vrijwilligers krijgen allemaal een crewshirt. Daarnaast worden ze achter de schermen goed verzorgd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.