vital 10 engelse mijl vervangt halve marathon

Het afgelopen jaar zat er minimale groei in het aantal deelnemers voor de Halve Marathon. Om dit jaar zoveel mogelijk lopers aan de start te krijgen, door goed te luisteren naar de lopers en goed te kijken naar de loopkalender heeft Stichting Loopsport besloten de Halve Marathon te vervangen door een 10 Engelse Mijl.

“Door dit Koningsnummer op te nemen in het programma past dit uitstekend in de voorbereiding op het grootste loopevenement in Overijssel, de Halve Marathon van Zwolle.”, vertelt Karin Duteweert namens de organisatie. “Alle lopers uit de regio, die in voorbereiding zijn op de halve marathon, verwachten wij aan de start te zien. Het tijdstip is verplaatst naar de vrijdagavond. Dit is een bewuste keuze geweest, omdat het beter past in de (vrije tijd-)agenda van de loper. Veel veranderingen, maar het goede blijft behouden.”

De eerste Vital Centre 10 Mijl van Raalte vindt plaats op vrijdagavond 17 mei. De start en finish zijn zoals gewoonlijk voor de deur van Vital Centre. De overige afstanden blijven hetzelfde.

Wel nieuw is dat drie van de vijf afstanden door de KNAU gecertificeerd zijn, namelijk de 10 Engelse Mijl, de 10 kilometer en de 5 kilometer.

De 1 kilometer van de Halve Marathon van Raalte is dit jaar een ‘Ik lekker fit!? Kidsrun’. Er wordt gelopen in twee leeftijdscategorieën; tot en met 9 jaar en de groep van 10 tot en met 12 jaar. De kidsruns worden gelopen in onder andere Oldenzaal, Hardenberg, Ommen, Hellendoorn en Raalte.

Hiermee wil de organisatie van de Halve Marathon samen met Zilveren Kruis Achmea, Sportservice Overijssel en Local Heroes jonge kinderen in Overijssel nog bewuster maken van het belang van gezonde voeding en bewegen via de loopsport. Raalte Gezond ondersteund de lopers door het aanbieden van flesjes water.

Vanaf heden is het mogelijk je in te schrijven voor de 10 Engelse Mijl van Raalte. Inschrijven kan via staging2.tienmijlvanraalte.nl

Bedrijvenloop

Duteweert: “Wij verwachten dit jaar nog meer teams aan de start van de Joop van den Enk bedrijvenloop. De bedrijvenloop gaat over 5 kilometer. Teams kunnen zich inschrijven door een berichtje te sturen naar halvemarathonraalte@hetnet.nl

Programma

18.15 uur 1 kilometer

18.30 uur 2,5 kilometer

19.10 uur 10 kilometer en 10 Engelse Mijl

19.20 uur 5 kilometer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.