virtueel museum salland in 3d

Bij het Virtueel museum Salland zijn nu ook objecten in 3D te zien. Dankzij subsidies van Coöperatiefonds Rabobank, de gemeente Raalte, Prins Bernard Cultuurfonds en de Stichting Roelofs-Dijkslag kon het museum een lang gekoesterde wens realiseren. Beeldhouwwerk, keramiek, sieraden en installaties zijn ideaal voor driedimensionale presentatie. 3D biedt de bezoekers de gelegenheid om als het ware om het kunstwerk heen te lopen en zo alle kanten te bekijken.

Het museum heeft een aantal kunstenaars benaderd die zich met deze kunstvormen bezig houden. Er is een groepsexpositie in 3D ingericht voor de kunstenaars atelier Aventurijn en een individuele expositie voor beeldhouwwerk van kunstenaar Benne Solinger. Stap voor stap wordt het aandeel van 3D in Virtueel Museum Salland uitgebreid.

De mogelijkheid om beelden driedimensionaal weer te geven was aanleiding om een nieuw onderdeel aan het museum toe te voegen: ‘Kunst buiten’. Onder deze titel presenteert het museum elke maand een ander beeld uit de openbare ruimte van Salland. Door de ruimtelijke beperkingen van de standplaats van deze beelden is een 3D-weergave meestal niet mogelijk. Er worden wel aspecten van beelden laten zien die bij oppervlakkige beschouwing onopgemerkt blijven. Je vindt: ‘Kunst buiten’ via staging2.virtueelmuseumsalland.nl onder de kop ‘Projecten’.

Aan het thema ‘Kunst buiten’ is een wedstrijd verbonden. Elke maand toont het Virtueel Museum Salland een detail van een beeld. Aan de deelnemers de vraag: Welk beeld is dit? Het is slechts een wedstrijd de eer; het museum beschikt helaas niet om de middelen om materiële prijzen uit loven. Natuurlijk worden de namen van de winnaars gepubliceerd. Per kalenderjaar wordt iemand totaalwinnaar uitgeroepen. De wedstrijdvoorwaarden vind je via staging2.virtueelmuseumsalland.nl onder de kop ‘Projecten’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.