toekomst n35 blijft onzeker

CDA Raalte en Gemeentebelangen Raalte willen nu lokaal de krachten bundelen. “Alle politieke krachten zijn nodig om er zorg voor te dragen dat Raalte een substantiële bijdrage krijgt uit dit budget. Want het is belang van iedereen dat alle knelpunten rond de N35 zo snel mogelijk worden opgelost en dat een begin wordt gemaakt rond de planvorming van de tunnel Raalte-dorp en Raalte-Noord,” stellen Guus Temmink (CDA) en Wim de Hair (Gemeentebelangen). “Samen de schouders onderzetten richting de provinciale politiek om de schijnwerpers op Raalte en Mariënheem te zetten.”

Vorige week hebben CDA Raalte en GB Raalte aangegeven dat op korte termijn over dit onderwerp gesproken moet worden, maar dat ook zo snel mogelijk daarna knopen worden doorgehakt.Daartoe hebben Guus Temmink en Wim de Hair namens beide fracties een verzoek ingediend om tijdens de perspectiefnota begin juli 2013 met het college van gedachten te kunnen wisselen over de planvorming van een tweede doorsteek tussen Raalte-dorp en Raalte-Noord, waarbij ook de variant autotunnel onderwerp van discussie moet zijn.

Daarnaast verzoeken beide raadsleden om dan ook een analyse op tafel te hebben vanuit het College waarin een overzicht is gemaakt van de noodzakelijke verkeersmaatregelen rond de N35 ter bevordering van de verkeersveiligheid inclusief financiële onderbouwingen. Met name de verkeersveiligheid rond Marienheem is een belangrijk punt; aandacht moet er zijn voor de erfontsluitingen op de rijksweg.

De coalitiepartijen uit de Raalter gemeenteraad houden echter wel vast aan de wens om de N35 bij Raalte 2×2 verdiept rechtdoor te maken. “Dit blijft de beste oplossing om de bereikbaarheid, leefbaarheid en veiligheid rond en van de N35 te optimaliseren. Helaas hebben de regeringspartijen in de Tweede Kamer vandaag hier geen begin mee willen maken. Daarom gezien de politieke keuzes vanuit Den Haag op dit punt is het dus realistischer eerst in te zetten voor de lokale knelpunten,” aldus de partijen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.