stuwzangers voor vijfde keer naar potsdam

Het shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren verbleef vorig weekend met veel succes in Potsdam. Vrijdagmorgen vertrok men samen met de Ambachtsgroep Salland per bus vanuit Raalte naar Potsdam. Twee bussen waren noodzakelijk om de Sallanders te vervoeren.

De trip werd weer op touw gezet door Henk Ziel en zijn dochter Alie. Alie heeft inmiddels diverse voorbereidingszaken van mandenmaker Henk Ziel overgenomen.

Voor de Stuwzangers uit Vilsteren o.l.v. dirigent Flip Jonkman was het al weer het 5e achtereenvolgende jaar dat werd opgetreden tijdens het ‘Tulpenfest’ in de Holländische Viertel in Potsdam. Er werden reeds vele vrienden gemaakt en dit aantal is het afgelopen weekend behoorlijk uitgebreid. Zelfs was er een fan die er een motorreis van een uur voor over had om de Stuwzangers te horen zingen op één van de drie podia of zo maar ergens op de hoek van de straat. Ook een familie uit Berlijn was zelfs beide Tulpenfest dagen aanwezig om de banden met de Stuwzangers te verstevigen.

Ook de band tussen de Tulpenmeisjes/leden van de Ambachtsgroep enerzijds en het shantykoor anderzijds werden duidelijk verstevigd. Ook was er een bekend Duits zangeres aanwezig die spontaan met de dirigent op de foto ging. Mandenmaker Henk Ziel uit Raalte had op de 2e dag een act in petto. Hij zou de drummer Jan Meijer wel eventjes gaan vervangen tijdens een wals – welke hij wel beheerste volgens eigen zeggen – in een hoofdstraat van Potsdam. Henk nam inderdaad plaats achter de drums. Drummer Jan Meijer was niet tevreden. Met groot geweld werd Henk Ziel tot de orde geroepen.

De Stuwzangers traden over 2 dagen maar liefst 12 keer op. Vele foto’s zijn er gemaakt die wellicht binnen afzienbare tijd te zien zijn op staging2.destuwzangers.nl Zondagnacht half vier arriveerde het Sallandse gezelschap weer in Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.