streetlive wint cultuurprijs gemeente raalte

Streetlive heeft zaterdag 20 april de Cultuurprijs gemeente Raalte 2012 gewonnen tijdens Sallandse Nieuwe in het HOFtheater. Deze prijs bestaat uit een geldbedrag van 1000,00 euro, gesponsord door Rabobank Salland en een beeld gemaakt door kunstenaar Leo Kemper. Daarnaast hebben Ribs & Blues, Rauw en THEATER Podium Heino een prijs in ontvangst mogen nemen.

Cultuurprijzen

Tijdens Sallandse Nieuwe werden in totaal 4 cultuurprijzen uitgereikt, waaronder drie subcategorieën met een prijs van 250,00 euro, mogelijk gemaakt door Stichting Roelofs Dijkslag. Hiervoor konden mensen nominaties insturen. Een jury heeft hieruit de winnaars gekozen.

Ribs & Blues won de Cultuurprijs gemeente Raalte, categorie muziek. De jury vindt het erg sterk dat dit festival met en door honderden vrijwilligers uit Raalte en omstreken wordt georganiseerd, waardoor het festival goed is ingebed in de Raalterse samenleving. Het aanbod van het festival is zeer divers, van muziek tot theater tot entertainment. Hierbij is gedacht aan alle leeftijden. Bovendien zet Ribs & Blues Raalte zeer goed op de kaart, zelfs internationaal.

In de categorie beeldende kunst/literatuur/multimedia is het kunstproject Rauw gekozen tot winnaar. De jury noemt onder andere als reden dat Rauw begon als aankleding van het festival Pedro Pico Pop, maar is inmiddels uitgegroeid tot kunstproject op zich. Bij dit festival wordt intensief samengewerkt met het Carmel College Salland en verschillende kunstenaars (zowel professioneel als amateurs). Bovendien vindt de jury het erg positief dat er bij Rauw producten worden gerecycled, er is sprake van duurzaamheid.

THEATER Podium Heino heeft gewonnen in de categorie theater/dans/toneel. De jury prijst het zeer diverse aanbod en de samenwerking met andere kleine Sallandse podia. Ook de ontwikkeling van een jazzpodium en de samenwerking met Live Music Heino zijn sterke punten. De jury vindt het noemenswaardig dat dit kleine team van vrijwilligers zo’n professioneel programma en theaterbeleving weet te realiseren.

Aan het eind van de avond werd de winnaar van de grote Cultuurprijs gemeente Raalte 2012 bekend gemaakt. Streetlive won deze prijs en won hiermee een cheque ter waarde van 1000,00 euro, gesponsord door Rabobank Salland en een beeld gemaakt door kunstenaar Leo Kemper. Dit object verbeeldt de ontmoeting van culturele uitingen in de gemeente Raalte. Streetlive werd door de jury gekozen om de grote diversiteit van het evenement. Het aanbod is zeer breed waarbij verschillende genres aan bod komen en er voor alle leeftijden van alles te doen is. Bovendien participeert de Raalterse samenleving in het evenement, doordat verenigingen uit de gemeente ook de gelegenheid krijgen hier op te treden. Hierdoor wordt een goede mix gemaakt van professioneel- en amateurkunst. Het evenement is zeer laag drempelig: het winkelend publiek kan direct mee genieten en er wordt geen entree gevraagd. Streetlive trekt veel publiek en is na vele jaren niet meer weg te denken uit centrum van Raalte. Het festival biedt goede mogelijkheden tot groei.

Sallandse Nieuwe

Sallandse Nieuwe werd voor het eerst georganiseerd en draaide om het culturele oud & nieuw. Het was een feestelijke avond met o.a. een spectaculaire opening van stuntman Chuck Border, optredens van dorpsdichter Thijs Poelhekke, winnaar Salland’s got Talent ‘Rumor has it’, cabaretier Pepijn Schoneveld (volgend seizoen te zien in Theater Podium Heino) en cabaretière Kristel Zweers. THEATER Podium Heino, Amfitheater het Lommerrijk en het HOFtheater gaven een seizoenspresentatie en in de foyer konden de bezoekers kraampjes bezoeken op de cultuurmarkt. Na afloop werd het nieuwe culturele seizoen goed gevierd in de foyer met livemuziek van bigband Cool 24.

Kijk voor meer informatie en foto’s op staging2.hofinsalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.