Home / archiefcentraal / sterrenkok jonnie boer opent aspergeseizoen

sterrenkok jonnie boer opent aspergeseizoen

Sterrenkok Jonnie Boer van Restaurant de Librije heeft woensdag het aspergeseizoen geopend bij Ogink Asperges in Raalte. Dat gebeurde met de viering van het 50-jarig jubileum van het aspergebedrijf.

Toen vader Ogink in 1963 begon met het kweken van asperges, werd alles nog met de hand verricht. Zijn opvolgers Herman en Annie Ogink en dochter Marliek en Martin Zieleman zorgen er met behulp van de modernste technologieën voor dat dit Sallandse streekproduct inmiddels een vaste plek inneemt bij de restaurants in de regio. Nederlands bekendste restaurateur én chef-kok Jonnie Boer van driesterrenrestaurant De Librije uit Zwolle verrichtte woensdag samen met de jubilerende aspergeteler Herman Ogink de opening van het seizoen.

Door de samenwerking tussen de aspergetelers, de restaurants en hotels in Salland kun je je in Salland op verschillende manieren laten verwennen met Sallandse asperges. Allereerst natuurlijk op 28 april tijdens de Sallandse Aspergemanifestatie op Landgoed Den Alerdinck in Laag Zuthem.

Op 25 mei houden de Sallandse Aspergetelers een open dag. Meewerkende telers zijn Aspergebedrijf de Boerkamp (Diepenveen), Tuinderij Veldink (Diepenveen), Aspergebedrijf Ogink (Raalte), Van der Kolk Asperges (Oudleusen) en Aspergeboerderij ‘Het Nijenhuis’ (Diffelen).

Lees ook

Egbert den Daas opnieuw lijsttrekker van Lokaal Alternatief

HEINO – Lokaal Alternatief heeft de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Raalte …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.