speeddaten levert informatie op

Het speeddaten met de wethouders Wout Wagenmans en Jacques van Loevezijn heeft veel informatie opgeleverd. In Heino, Heeten en Raalte konden inwoners donderdagmiddag in korte gesprekjes van drie minuten met de wethouders praten over de Openbare Ruimtes in de gemeente Raalte. Hoewel het nog even wennen was, kwamen veel onderwerpen in de gesprekken naar voren. Onderwerpen zoals veiligheid bij scholen door veilige oversteekmogelijkheden, het winkelcentrum in Raalte Noord gezelliger maken en aandacht voor te smalle trottoirs en voetpaden kwamen aan de orde. Speelvoorzieningen worden goed beoordeeld; er zijn voldoende trapveldjes. Een aantal jongeren in Heino kwam naar de wethouder om te vertellen dat ze graag een skatebaan willen. Ook de grote ergernis over hondenpoep en zwerfvuil werd genoemd. Ook was er een opmerking over te weinig groen in de woonomgeving. Een groene gemeente wordt belangrijk gevonden in de toekomst.

Meerdere mensen hebben aangegeven een bijdrage te willen leveren aan het onderhoud. De nadruk ligt op verantwoordelijkheid voor eigen woonomgeving en een gezamenlijke aanpak.

Tot 30 april staat een enquête op staging2.raalte.nl. Inwoners kunnen de gemeente helpen de kwaliteit van de Openbare Ruimte te bepalen door de enquête in te vullen. Naast het speeddaten zijn de afgelopen weken ook gesprekken geweest met belangenorganisaties, Plaatselijke Belangen en ondernemers. Al deze informatie wordt gebruikt bij het opstellen van de Visie voor de Openbare Ruimte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.