schilderijen en schalen in gemeentehuis dalfsen

Van 5 april tot en met 14 mei 2013 exposeren A. van Buuren-Ensing en N. Schaap- van der

Scheer in het gemeentehuis van Dalfsen

Ali van Buuren-Ensing: ‘Ik herinner me nog goed de lessen handvaardigheid en tekenen op het voortgezet onderwijs. Ik maakte kennis met de verschillende materialen en technieken en vond het heerlijk om opdrachten uit te werken’.

In 1976 is ze begonnen als leerkracht aan de toenmalige huishoudschool “Het Veerenland” in Rijssen. Zij

heeft daar het vak handvaardigheid gegeven. Toen al was klei het materiaal wat haar het meest aantrok. Handvormen, boetseren, draaien op de schijf. Het glazuren, het beschilderen van klei met oxydes, het stookproces, bakken in de oven of raku stoken enz. In een schuurtje achter in de tuin, met 3 schopschijven gaf ze les aan een aantal enthousiaste mensen.

In 1995 is ze gestopt met haar baan in het onderwijs en was er de mogelijkheid haar atelier uit te breiden en een winkel/galerie in te richten. Mevrouw van Buuren-Ensing geeft de laatste jaren verschillende exposities: thuis in haar winkel/galerie en als gast op kunstmarkten en in galeries. A. van Buuren-Ensing: ‘Met klei werken is en blijft een leerproces, een ontdekkingsreis, op weg naar grotere, mooiere, nog betere vormen. Verbeelden wat je bezighoudt’.

Nicola Schaap–van der Scheer heeft lessen gevolgd aan de Vrije Academie te Delft en aan de Academie in Sfax Tunesië. In verband met het werk van haar man heeft ze met het hele gezin veel in het buitenland gewoond. Sinds 1997 wonen ze in Nijverdal. In 1998 is mevrouw Schaap-van der Scheer met lesgeven begonnen, wat zij tot op heden met veel plezier doet.

Haar voorkeur gaat uit naar het fijnschilderen in olieverf. In het atelier doet ze alle technieken in olie, acryl en waterverf, modern of klassiek. De expositie is te bewonderen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag van 8.30 uur tot 19.00 uur dinsdag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 15.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.