sallandwonen stelt bouw 12 woningen uit

Woningcorporatie SallandWonen stelt de bouw van 12 huurwoningen in de Sallandse Poort in Raalte uit. Dat is een rechtstreeks gevolg van de maatregelen die het kabinet op de woningmarkt neemt. Woningcorporaties kunnen door het regeerakkoord minder makkelijk geld aantrekken, waardoor projecten in het hele land op de helling komen.

Het woonakkoord dat minister Blok in februari met de Tweede Kamer bereikte, brengt niet direct echte problemen volgens de woningcorporatie. “Pas bij de definitieve uitwerking van met name de verhuurdersheffing kunnen we de gevolgen inzichtelijk maken,” stelt Jan van ’t land, Manager Vastgoed Ontwikkeling van SallandWonen. “De intentie van SallandWonen is om projecten wel uit te voeren en wij spreken dan ook van uitstel, niet van afstel.”

Alle lopende projecten, zoals Schuilenburg, Sallandse Poort en Rozenstraat in Raalte en De Haere in Heino, gaan door. Het groot onderhoud in de wijk Olykampen in Raalte wordt met twee maanden vertraging uitgevoerd. Voor de overige in voorbereiding zijnde projecten geldt dat de voorbereiding doorgaat.

Daadwerkelijk stopgezet is de realisatie van 12 huurwoningen in Sallandse Poort in Raalte. Pas als er voldoende financiële dekking is, wordt dit project weer opgestart. SallandWonen benadrukt dat het planmatig onderhoud doorgaat. Ook is het de bedoeling om zoveel mogelijk woningen tenminste energielabel C te laten krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.