sallandse coureurs starten in bijprogramma wk

In beide races zullen coureurs uit Salland van start gaan. Dennis Koopman uit Heino, rijdend voor het Dubbink racing team zal voor het eerst dit seizoen strijden voor de Moriwaki GP3 cup. De jongeling uit Heino hoopt met de begeleiding van Dubbink en Eveno stappen te kunnen maken in de motorsport. Het belooft een internationale strijd te worden want naast Nederlanders komen er ook deelnemers uit o.a. Duitsland, Zwitserland, Finland en Turkije aan de start.

Jarco Grotenhuis uit Luttenberg heeft samen met Rintje Ritsma een nieuw raceteam geformeerd onder de naam “Hollandsche Jongens”. Overgestapt op een BMW motor hoopt Jarco zich de top tien binnen te rijden in de Dutch Superbike. “We hebben vorig weekend al getest op Assen en moeten nog wat bijstellen. Zo’n eerste weekend is altijd spannend, nieuwe rijders, nieuw materiaal en hoever is iedereen in de ontwikkeling. Maar we gaan gewoon gas geven” kijkt de Luttenberger vooruit naar aanstaande zondag

”Tijdens de race om het WK Supersport 600 zijn de verwachtingen van met name de Nederlanders hoog gespannen. Met een derde en tweede plaats is de Nederlandse coureur Michael van der Mark het raceseizoen heel goed begonnen en dat in zijn debuutjaar. Door deze prestaties wordt de lat door menigeen al wel hoog gelegd, de aftelsom drie, twee, één werd de laatste paar weken al wel een paar keer gemaakt. Teammanager Ronald ten Kate durft geen voorspelling te doen. “Maar Michael gaat wel als één van de favorieten naar Assen. Hij heeft veel gevoel voor de motor, is nog jong en volop in ontwikkeling, we moeten hem stap voor stap verder zien te brengen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.