salland te kiek prinses te paard

Bijna elke historische vereniging in ons verspreidingsgebied kent het wel. Een foto gekregen maar zonder namen, geen datum, waar zou die gemaakt zijn? Ook deze week een foto die om een bijschrift smeekt, die erom vraagt uit de anonimiteit te raken… Historische verenigingen (in het gebied waar Salland Centraal verschijnt) kunnen bij toerbeurt zo’n foto die vol met vraagtekens door het leven gaat bij de redactie aanbieden. Meld je bij de redactie als je mee wil doen. Het leven van de foto na publicatie is te volgen via onze internetsite en Facebook-pagina. Daar kunnen lezers inhaken op die foto’s.

Deze week een foto uit Haarle en niet zomaar één. De foto dateert van 23 november 1949. De Prinsesjes Beatrix en Irene nemen voor het eerst deel aan een jachtrit achter de meute. Door de familie Van Wulfften Palthe werden er goede contacten onderhouden met het Koninklijk Huis die al omstreeks 1900 ontstonden. Prins Hendrik, zeer geïnteresseerd in heideontginning, kreeg in de buurt van de huidige Van Heekweg een lekke band. Een theevisite volgde.

Iets te vertellen over deze foto? Doe mee op Faceboom.com/sallandcentraal en staging2.sallandcentraal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.