Home / archiefcentraal / salland te kiek beeld uit heino

salland te kiek beeld uit heino

Bijna elke historische vereniging in ons verspreidingsgebied kent het wel. Een foto gekregen maar zonder namen, geen datum, waar zou die gemaakt zijn? Ook deze week een foto die om een bijschrift smeekt, die erom vraagt uit de anonimiteit te raken… Historische verenigingen (in het gebied waar Salland Centraal verschijnt) kunnen bij toerbeurt zo’n foto die vol met vraagtekens door het leven gaat bij de redactie aanbieden. Meld je bij de redactie als je mee wil doen. Het leven van de foto na publicatie is te volgen via onze Facebook-pagina. Daar kunnen lezers inhaken op die foto’s.

Deze week een foto uit Heino. Kerktorens zijn vaste punten in het landschap. Ze dienen dan ook dikwijls als meetpunt bij het in kaart brengen van een bepaalde streek. Hier zie je een foto van de toren van de Nederlands Hervormde kerk in Heino die kort na 1900 ook als zodanig fungeerde. Het houten plateautje was noodzakelijk voor een goed uitzicht naar alle zijden. Op de voorgrond het erf van de oude boerderij van Kamphof, ongeveer de plaats van de huidige Munnikenhof. Opgelet: de torenklok had in die tijd maar één wijzer.

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.