salland kleurt oranje voor de koning

Nederland heeft een koning. Na 33 jaar koningin Beatrix is Willem-Alexander ons staatshoofd. Voor het eerst sinds 1890 heeft Nederland weer een man aan het hoofd van de regering. Nederland zat aan de buis gekluisterd tijdens de abdicatie en de balkonscène (‘even wuiven misschien?’).

Op verschillende plekken in Salland zou op grote schermen naar deze bijzondere en historische momenten gekeken worden. In Okkenbroek bijvoorbeeld. Daar zou in het dorpshuis op groot scherm naar de voltrekking gekeken worden. Alex Witteveen ging er heen om foto’s te maken. Geen mens te bekennen.

Dan Haarle maar proberen. Daar zou in de kantine ook op een groot scherm gekeken worden naar de ‘kroning van de koning’. Wel een groot scherm, maar geen kip in de kantine. Voor de foto trommelde de barman wat mensen van buiten op, die wel even wilden doen alsof ze naar de balkonscène keken (bedankt voor de medewerking Haarle).

Eigenlijk is het wel begrijpelijk ook. Het is hartstikke lekker weer. Weer om buiten te zijn. En daarom trok Alex Witteveen na de in scène gezette foto’s ook naar buiten. In Haarle waren kinderspelen op het sportpark gaande, in Heeten was de zeskamp op het Dorpsplein in volle gang.

En dat is Koninginnedag zoals we hem allemaal kennen. Buiten met zijn allen. De kroning van de koning is een prachtig historisch moment, maar een dag als deze is om met zijn allen samen te vieren. Vieren dat we zo’n goede, mooie en gezellige gemeenschap hebben.

Fijne dag allemaal!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.