Home / archiefcentraal / salland aspergeland in laag zuthem

salland aspergeland in laag zuthem

Gedurende het aspergeseizoen van eind april tot en met eind mei is het weer Salland Aspergeland. In de tuin van Landgoed Den Alerdinck in Laag-Zuthem vindt op zondag 28 april van 12.00 uur tot 17.00 uur de Sallandse Aspergemanifestatie plaats. De manifestatie is een combinatie van streekproducten, kunst en genieten van het buitenleven.

Je kunt er snuffelen langs de vele kraampjes, genieten van verschillende proeverijen en kijken naar een schaapherder die een kudde heideschapen over het terrein drijft. Ook zal er een demonstratie zijn met echte roofvogels. Mee doen met workshops kan ook. Wat dacht je van een aspergeschilwedstrijd of een zeepketting maken. Ook is er muziek van muziekgroep Fratelli.

Koks van Hotel-Restaurant De Zwaan uit Raalte laten hun beste kunnen zien op het proefplein. Hier kan je genieten van verschillende aspergegerechten. Van een romige aspergesoep tot een specialist met asperges. Een goed glas wijn ontbreekt natuurlijk niet.

Je kunt ook ervaren hoe de aspergeteelt verloopt. Sallandse aspergetelers vertellen je hier alles over. Er is een aspergebed en diverse machines laten zien hoe de verwerking van de asperge tot consumptieproduct tot stand komt. Natuurlijk kan je tijdens de manifestatie ook verse Sallandse asperges kopen.

De manifestatie zal plaatsvinden op Landgoed Den Alerdinck, Den Alerdinckweg 1 in Laag-Zuthem. De entree is 3,50 euro en kinderen tot en met zestien jaar zijn gratis. De entree voor leden van Rabobank Salland is gratis, download je entreebewijs op www.rabobank.nl/salland .

Op zaterdag 25 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur ben je van harte welkom op de open dag bij de Sallandse aspergetelers. Je kan er van alles bekijken: van oogst tot consumptie en natuurlijk het proeven van de Sallandse asperge!

1. Aspergebedrijf de Boerkamp, Oranjelaan 19, Diepenveen / www.deboerkamp.nl

2. Tuinderij Veldink, Wetermansweg 10b, Diepenveen

3. Aspergebedrijf Ogink, Overkampsweg 3, Raalte /www.oginkasperges.nl

4. Van der Kolk Asperges, Hout Es 4, Oudleusen /www.ernievanderkolk.nl

5. Aspergeboerderij Het Nijenhuis, Rheezerweg 127, Diffelen /www.hetnijenhuis.nl

Kijk voor meer informatie over Salland Aspergeland én heerlijke aspergerecepten op www.sallandaspergeland.nl . Blijf op de hoogte via www.facebook.com/sallandaspergeland en via Twitter @SallandAsperge

Lees ook

Lavorista arbeidsrecht advocatuur breidt uit in Salland

DEVENTER – Begin 2021 vestigde Lavorista arbeidsrecht advocatuur zich In Business Center L’Arc en Ciel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.