ruim 2000 kinderen lopen koningsroute

Enkele weken geleden werden de gemeente Raalte en de basisscholen geïnformeerd over de precieze insteek van de Koningspelen op 26 april. Het verzoek was om deze dag aandacht te besteden aan gezondheid en sport. Naast aandacht voor gezondheid en sport konden scholen zich ook intekenen voor een schoolontbijt. Hier bleek in Raalte en omgeving massaal belangstelling voor te bestaan.

Taco Houkema, directeur van de Rietkraag en de Schutse nam namens de scholen contact op met de gemeente en samen met onder andere het team sportbedrijf en Maaike Heethaar van Powered by Maaike werden de mogelijkheden verkend. De scholen rondom Raalte waren al bezig om eigen initiatieven te ontplooien. Enkele van deze scholen doen wel mee aan ‘de sportfuif’. Dit evenement wordt in de middag gehouden op verschillende locaties in Raalte, Heeten en Heino.

In het begin van de ochtend zullen de basisschoolkinderen eerst mogen genieten van een ontbijt op hun eigen school. Om 10:00 verzamelen alle kinderen zich op de Domineeskamp. Voorafgaand aan de wandeltocht is er eerst een gezamenlijke opening en warming-up. Bij deze opening van de wandeltocht zou er sprake zijn van ‘de nodige Koninklijke aandacht’. Wat hiermee wordt bedoel is echter niet duidelijk. “Dat is een verassing”, aldus Maaike Heethaar van Powered by Maaike.

Rond 10:30 is het tijd om te vertrekken. Met medewerking van vrijwilligers van de Sallandse wandelvierdaagse zijn er twee routes met twee verschillende afstanden uitgezet. De kortste route is 2,8km lang en de lange route kent een afstand van 4km. De leerlingen vertrekken per school vanaf de parkeerplaats Domineeskamp, te beginnen met de langste afstand. De organisatie hoopt op dat veel enthousiast publiek zich langs de route zal verzamelen. “We hopen dat mensen die aan de route wonen de vlag uithangen, of wat aan versiering gaan doen”, aldus Maaike Heethaar van Powered by Maaike.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.