rohda verliest aansluiting met de top

“Helaas is het niet gelukt om afstand te nemen van Be Quick en de druk op MSC hoog te houden. We moeten nu alles op alles zetten voor een plek in de nacompetitie.”

Rohda Raalte is er zondagmiddag niet in geslaagd om te winnen van concurrent Be Quick 1887. Beide ploegen hadden voorafgaand aan de wedstrijd evenveel punten, waardoor de belangen groot waren. Rohda verloor door een vroeg doelpunt met 0-1.

De gasten uit Groningen begonnen uitstekend aan het duel. De twee behendige spitsen maakten het de verdedigers van Rohda lastig. In de tiende minuut zorgde Jarco van Hezel, na een goede actie, voor de openingstreffer. “We hadden niet verwacht dat zij met twee spitsen zouden spelen. Zij begonnen erg scherp en schoten de eerste kans er direct in,” aldus Rohda-verdediger Maurice Tepperik.

Na de openingstreffer pakte Rohda het goed op. De Raaltenaren domineerden de wedstrijd, maar grote kansen bleven uit. “In de rust hadden we echt het gevoel dat het in de tweede helft goed zou komen. Maar Be Quick trok zich terug en wij hadden moeite om kansen te creëren. Bovendien zat het ons ook niet echt mee.”

Rohda had veel balbezit, maar in de eindfase ging het vaak mis met de beslissende pass. Trainer Kick Maatman probeerde met het inbrengen van twee aanvallers nog wel wat te forceren, maar het gewenste resultaat bleef uit.

In de slotfase leek Be Quick het duel te gaan beslissen. Een diepe bal viel tussen de Rohda-defensie en keeper Ruben Tepperik in. In een luchtduel werkte Tepperik de aanvaller ‘binnen de 16’ naar de grond. De doelman maakte zijn fout goed door de strafschop te keren.

Rohda drong nog wel aan, maar de gelijkmaker bleef uit. Door het verlies lijkt Rohda de kampioensaspiraties uit het hoofd te kunnen zetten. De ploeg staat vijf punten achter op koploper MSC en drie punten op nummer twee MSC. “We moeten oppassen dat we aan het eind van het seizoen niet met lege handen staan. Het is een gekke competitie waarin iedereen van elkaar wint. Het zou maar zo kunnen dat de nummer drie op de ranglijst geen nacompetitie haalt. We zijn bezig aan een goed seizoen, het zal wel heel zuur zijn als we overal naast grijpen,” zegt Maurice Tepperik.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.