regen drukt pret koningsroute niet

Geen van de 2000 deelnemende kinderen aan de Koningsroute liet zich door de nattigheid uit het veld slaan. “Niemand kan er iets aan doen dat het regent. Je moet er het beste maar van maken”, klonk het uit de mond van één van de jeugdige deelnemers. De basisschooljeugd, juffen en meesters waren duidelijk geïnspireerd. Vol goede moed en zingend en kletsend gingen ze halverwege de ochtend van start met hun Koningsroute. De jongste groepen liepen zo’n 2,8 kilometer en de oudste groepen 4 kilometer, al werd het hier en daar wel iets ingekort vanwege de slechte weersomstandigheden.

De inspiratie was er zeker en dat zal alles te maken hebben met de komst van (nu nog) Prins Willem Alexander en Prinses Máxima. Gezeten in een koets, die werd voortgetrokken door Friese paarden, kwamen ze aan op de Domineeskamp waar ze werden getrakteerd op een warm welkom door jeugdburgemeester Justin Reimert en schooldirecteur Taco Houkema van basisschool de Rietkraag.

‘Willem Alexander’ verklapte op het podium dat hij vanmorgen bij het ontbijt nog een eitje van Máxima had gekregen. “Dat doe ik inderdaad nog zelf”, vertelde de gefigureerde aanstaand koningin alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Voordat de Koningsroute van start ging, zorgde Edilson van sportschool Vital Centre er met een flitsende warming-up voor dat de kinderen met warme spieren konden vertrekken. En onder toeziend oog van het nieuwe koningspaar trok een lang lint van kinderen en begeleiders door Raalte. Onderweg kregen ze een mooie stempel en aan het eind wachtte een grote stapel met fruit, beschikbaar gesteld door supermarkt Coop.

Dit werd allemaal geregeld door vrijwilligers van de Sallandse Wandelvierdaagse die ook de route hadden samengesteld. Maaike Heethaar was met het Raalte Gezond jeugdjournaal aanwezig om verslag te doen van deze enerverende happening. Ondanks de tegenwerking van de weergoden konden alle betrokken partijen dus terugkijken op een bijzonder geslaagde Koningsroute. “Eigenlijk zouden we dit elk jaar moeten doen. Voordat er weer een troonswisseling is, zijn we dertig jaar verder”, liet één van de ouders zich na afloop ontvallen.

Meer foto’s via [url=https://staging2.facebook.com/pages/Koningsroute-Raalte/509154502477985]

deze link[/url].

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.