raalte verliest kans rechtstreekse promotie

Raalte verloor zondag met 1-0 en daardoor heeft het rechtstreekse promotie niet meer in de hand. Hoonhorst heeft namelijk hetzelfde aantal punten als Raalte. Boven hen staat Holten met 3 punten meer. Dalfsen en Broekland vechten daarboven weer onderling de titelstrijd uit. Alleen de nummers 1 tot en met 3 promoveren rechtstreeks. Het is dus vooral hopen voor Raalte op een misstap van Holten in de laatste vier wedstrijden.

“Het was vandaag een typische 0-0 wedstrijd,” vertelde Raalte speler Nick van Tolij. Er vielen weinig echte kansen in de eerste helft voor de thuis- en bezoekende ploeg. Toch was er bij vlagen goed voetbal. Het bleef dan ook terecht 0-0 in de eerste helft.

“Wij wisten van de belangen die op het spel stonden deze wedstrijd. Ook Holten wist dat. We mochten absoluut niet verliezen als we nog kans wilden maken op rechtstreekse promotie. Vandaar dat de tweede helft ook vooral veel vecht voetbal was. Met veel duels.”

Holten kreeg in de tweede helft een twijfelachtige strafschop mee, die later de wedstrijd zou beslissen. “Ik heb het zelf niet gezien, maar hoorde dat de overtreding niet binnen de 16 was,” vertelde Van Tolij over het beslissende moment.

Raalte ging anders spelen, om een doelpunt te forceren. “Pompen, pompen. Maar het mocht niet baten. In de blessuretijd viel er een lange bal in de 16 van Holten. Daar maakte een van hen hands, maar de scheidsrechter gaf geen strafschop.”

Twee discutabele momenten hadden de wedstrijd beslist. Raalte droop van het veld af met 1-0 aan de broek. De tweede seizoenshelft is van mindere kwaliteit als de eerste, weet ook Van Tolij. “Door blessures en schorsingen zijn wij niet volledig, dat weten jullie natuurlijk ook. Maar we hebben rechtstreekse promotie uit handen laten vieren,” was hij realistisch.

Toch kan het nog altijd voor Raalte, mits Holten een misstap maakt. Volgende week zondag strijdt het weer voor winst in en tegen Gorssel.

Holten staat daarentegen nu op directe promotie, maar moet nog voetballen tegen onder andere Broekland en Dalfsen. Volgende week gaat het eerst op bezoek bij Nieuw Heeten.

Jeroen Vulink maakte ook foto’s van de wedstrijd.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.