raalte stapt uit de grondhandel

Maar dat is in het huidige crisis-klimaat niet zo verstandig meer. Ook in Raalte moeten grote bedragen aan verlies genomen worden omdat bijvoorbeeld het Franciscushofterrein tegen hoge bedragen is aangekocht, terwijl er mondjesmaat huizen gebouwd worden. Daar staat tegenover dat een gemeente in goede tijden lekker geld kon maken met haar ‘grondbedrijf’.

Maar in een gemeentehuis werken geen ondernemers. Handelen moet je overlaten aan de markt, zelfs als je wethouder van grondaankoop zelf veehandelaar is. Projectontwikkelaars die in het gat springen krijgen overigens geen vrij spel. De gemeente kan strenge regels stellen aan wat en hoe ze mogen bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.