Home / archiefcentraal / raalte stapt uit de grondhandel

raalte stapt uit de grondhandel

Maar dat is in het huidige crisis-klimaat niet zo verstandig meer. Ook in Raalte moeten grote bedragen aan verlies genomen worden omdat bijvoorbeeld het Franciscushofterrein tegen hoge bedragen is aangekocht, terwijl er mondjesmaat huizen gebouwd worden. Daar staat tegenover dat een gemeente in goede tijden lekker geld kon maken met haar ‘grondbedrijf’.

Maar in een gemeentehuis werken geen ondernemers. Handelen moet je overlaten aan de markt, zelfs als je wethouder van grondaankoop zelf veehandelaar is. Projectontwikkelaars die in het gat springen krijgen overigens geen vrij spel. De gemeente kan strenge regels stellen aan wat en hoe ze mogen bouwen.

Lees ook

Infobijeenkomst over entree Hof van Rakhorst

HEINO – De werkgroep Heino Centrum houdt op dinsdag 28 september een informatiebijeenkomst in Café …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.