poll mogelijk terug naar colmschate

De aanvoerder zit met zijn hoofd vol bij de ontknoping van het seizoen met Rohda. ‘‘Ik wil nog niet denken aan mijn afscheid.’’ Rohda verloor onlangs de topper met Be Quick en heeft het kampioenschap niet meer in eigen hand. ‘‘We hebben het niet meer in eigen handen, maar het zit er nog in’’, zegt de verdediger strijdbaar.

Als het aan de aanvoerder ligt, speelt hij dus volgend seizoen nog gewoon in Raalte. ‘‘We moeten er alles aan doen. We kunnen ook nog gaan voor de tweede plek, dat geeft recht op nacompetitie. We kunnen nog promoveren.’’

De aanvoerder blijft volop hopen en gaat er van uit, dat hij met zijn ploeg wat kan bereiken. ‘‘Mocht dat niet lukken, dan zou het wel een domper zijn op het seizoen. We hebben een hele tijd bovenaan gestaan en uitzicht gehad op het kampioenschap.’’

En wanneer het niet lukt, keert Poll dus terug naar zijn oude club Colmschate. ‘‘Ik wil bij mijn oude club afsluiten. Ik word dit jaar 35 en dan bedenk je je dat je nog twee, maximaal drie seizoen in het eerste van Colmschate kunt meedoen.’’

Makkelijk was de keuze echter zeker niet. ‘‘Je moet keuzes maken. Op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken. Ik heb Rohda daar duidelijkheid over willen geven.’’ Rohda Raalte-trainer Kick Maatman respecteert de keuze van zijn aanvoerder. ‘‘Het is jammer. Hij is een erg bepalende speler, maar ik begrijp en respecteer zijn keuze.’’

De trainer is erg te spreken over Poll. ‘‘Het is een speler die, ondanks zijn leeftijd nog topfit is. Hij is dit seizoen ijzersterk en één van de beste spelers. Hij heeft zijn hele jeugd bij Colmschate gespeeld en gaat nu terug naar zijn roots. Zulke spelers vind ik wel wat hebben.’’

Poll is op zijn beurt Rohda enorm dankbaar. ‘‘Zeven jaar heb ik hier doorgebracht als aanvoerder. Ik ben de club dankbaar voor de kans om op een hoog niveau te kunnen acteren. Het is een fijne club met fijne mensen om mee samen te werken. Het was een mooie periode met een hechte selectie. Veel jongens zitten al lang bij de club. Ik zal met een goed gevoel terugkijken.’’

Met de opvolging van de aanvoerder is trainer Maatman op dit moment druk bezig. ‘‘Waarschijnlijk wordt het iemand vanuit de eigen groep. We zullen een speler uit de jeugd of uit het tweede inpassen.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.