ozoverbindzorg officieel van start

Wethouder Hiemstra en dhr. Jansman uit Luttenberg hebben woensdag 10 april OZO verbindingzorg officieel “geopend”. De aftrap vond plaats in Maria-Oord waar het traditionele verzorgingstehuis stopt. In 2013 zal de pilot van OZOverbindingzorg gedraaid worden in Luttenberg en Mariënheem. Bij succes wordt er uitgerold naar de hele gemeente Raalte.

Den Haag wil dat de zorg goedkoper wordt en dat mensen langer thuis blijven wonen. Om dit mogelijk te maken hebben huisarts van der Vlies, zijn praktijkmanager Cindy Hobert en adviseur Frits Lauterbach OZOverbindzorg bedacht. In het virtuele verzorgingshuis van OZOverbindzorg heeft iedere cliënt een eigen dossier, waarin een zorgleefplan is opgesteld door hem, zijn mantelzorger, de huisarts, de thuiszorg en eventueel andere betrokken zorgverleners.

In een zorgleefplan staat wat die persoon nodig heeft aan zorg en welzijn en wie daar verantwoordelijk voor is. Op die manier is het een zorgsysteem waar de cliënt de regie voert. De opgelegde zorg komt niet van bovenaf maar komt van de basis. Het internetsysteem zorgt voor korte lijnen tussen de cliënt, mantelzorger en zorgverleners. Zorgverleners weten wie wat doet. Ook familie die verder weg woont, kan meekijken als de cliënt daar toestemming voor geeft. De zorgcoördinator stroomlijnt alle communicatie tussen betrokkenen.

Kijk voor meer informatie over OZOverbindzorg op staging2.ozoverbindzorg.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.