orangepop heeft geweldig mooie sfeer

Het gratis popfestival Orangepop wordt dit jaar opnieuw gehouden op Koninginnedag. Stichting ’t VAT ’98, organisator van Orangepop, maar ook bekend van VAT ON WHEELS, bestaat vijftien jaar. Om dat groots te vieren komt dit jaar Kensington optreden op het festival. Gratis entree en de sfeer van het buitenpodium midden in Nieuw Heeten zorgen voor een sfeervol en gezellig festival.

‘‘Gratis is de kracht van het festival’’, vertelt Sander Schiphorst van de organisatie. ‘‘Veel mensen komen dan toch wel even kijken en blijven dan omdat het gezellig is.’’ Het festival wordt dit jaar nog op 30 april gehouden, volgend jaar zal het naar de Koningsdag gaan.

Schiphorst denkt niet dat de inauguratie op de laatste Koninginnedag het festival in de weg zal staan. ‘‘Het lijkt me niet. We beginnen om 15:00 uur, dan kan de tv-kijker na de inhuldiging nog prima bij ons komen.’’

Op het buitenpodium van Orangepop is er voor ieder wat wils. Zo krijgt de bezoeker spetterende rock met Kensington, Nederlandse muziek met Milan Milano en met DJ Jeronimo zit het met het dansgehalte ook wel goed tijdens het popfestival. ‘‘Het moet een gezellige Koninginnedag worden met een publiekstrekker in de avond.’’

Kensington

Die publiekstrekker is de Utrechtse band Kensington, dat met hun indierock momenteel hoge ogen gooit in de nationale muziekscene. Bijvoorbeeld bij de 3FM Awards, waarbij het radiostation de band nomineerde in vier categorieën. De band ging aan de haal met de prijs voor het beste album, beste live act en Serious Talent.

Het moge duidelijk zijn: Kensington is een getalenteerde rockband, met goede muziek en ook nog eens de gave om een spetterende liveshow neer te zetten. ‘‘Kensington is een populaire band. Ze hebben onder andere al in de HMH gestaan en spelen op Pinkpop.’’

De rockers moeten tevens zorgen voor een wat groter bereik van het festival. ‘‘Veel mensen komen uit de buurt. Vorig jaar hadden we Jannes als bekendste act. Met Kensington heb je een band, die een wat breder publiek trekt. Verder dan uit de buurt. Hoe je het ook went of keert, uiteindelijk zal je namelijk toch het geld terug moeten krijgen via het publiek.’’

Inkomsten

Die inkomsten moeten gegenereerd worden uit consumpties. De entree, zoals gezegd, is gratis. ‘‘We willen het toegankelijk houden. We hebben bewezen dat je met een goede aanpak toch een geweldig popfestival neer kunt zetten met gratis entree. De insteek is ook niet om een boel geld te verdienen. Als we de kosten kunnen dekken zijn we al tevreden.’’

Toegankelijkheid staat niet alleen centraal bij de entree, maar staat eigenlijk bij het hele festival centraal. ‘‘We willen vermaak voor iedereen. Jonge gezinnen kunnen er rustig heen. Het is heel toegankelijk. De kleintjes kunnen spelen op het speciaal ingerichte speelplein met springkussens en andere attributen en de ouders hoeven zich door de omheining geen zorgen te maken over hen.’’

Ook met de muziek wil de organisatie dus iedereen vermaken. ‘‘We hebben niet alleen standaard festivalmuziek, maar bijvoorbeeld ook Nederlandstalige muziek.’’ Die Nederlandse muziek komt dit jaar van Milan Milano. ‘‘Volgens ingewijden is dat de nieuwe Jannes.’’

DJ Jeronimo moet tussen de acts in de vaart er in houden en sluit tevens de avond af met zijn show à la ‘Sensation’ , vol met opzwepende muziek. De line-up wordt compleet gemaakt door een goede coverband.

‘‘We gaan elk jaar op zoek naar een goede coverband. We proberen elk jaar nieuwe acts te vinden. De dienstdoende coverband van dit jaar is Strike 2. Deze band stond in de finale van ‘The Clash of the Cover Bands’ en dat is een goed referentiekader bij het zoeken.’’

Al met al moet het natuurlijk een prachtig jubileum worden dit jaar. Wat daar voor moet zorgen? ‘‘We hopen natuurlijk dat de bands brengen wat we van ze verwachten. We hebben een goed buitenpodium en er is een geweldige sfeer in Nieuw Heeten.’’ Als het weer ook nog een beetje meewerkt wordt het net als ieder jaar gewoon weer een geweldige dag.’’

Met de invulling op de Koninginnedag denkt de organisator geen last te hebben van omliggende dorpen. ‘‘Wij bieden een totaal andere invulling dan het traditionele zaklopen en koekhappen.’’ Tevens is dit plaatselijke alternatief een goede voor de mensen die niet een lange tijd in de wachtrij willen staan voor een biertje in de hoofdstad van ons land. ‘‘De mensen zijn beter af bij een wat kleinschaliger evenement.’’

Orangepop start om 15.00 uur met als eerste act Strike 2 en om ca. 20.00 uur staat headliner Kensington op de planning. Voor de exacte tijden kun je de Facebook- of Twitterpagina’s van Orangepop checken.

Kopieer onderstaande link in je adresbalk voor een video over Orangepop:

http://m.youtube.com/#/watch?v=y6uDEq9UuHc&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3Dy6uDEq9UuHc

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.