opening zomerexpositie bij atelier witharen

Sneeuw, terwijl de beelden werden neergezet, vorst in de grond zodat de sokkels niet konden worden geplaatst vanwege de harde grond. Atelier Witharen begon dit seizoen bewust vroeg met het inrichten en openstellen van de Beeldentuin in Witharen. “Om te kunnen profiteren van het mooie weer in de aprilmaand, zoals dat de voorgaande jaren was, en om de vroege Pasen, met extra bezoekers in het Vechtdal, mee te kunnen pakken.”

Het pakte anders uit. Het begin van die “mooie aprilmaand” leverde bijna een kouderecord op, met het gevolg dat maar weinig gasten nog de beeldentuin hebben bezocht. Men wacht op het mooie weer of men wacht tot de officiële opening. Op zondag 21 april wordt de Zomerexpositie 2013 geopend door dhr. H. van Voornveld, directeur van marketing oost, voormalig directeur van de Vechtdal VVV. “We vinden het belangrijk dat de vele, initiatieven op het “Kunstgebied” meer gepromoot worden, en Vechtdalmarketing kan daar een belangrijke rol in spelen”, aldus Thea Dijkema en Louis van Vilsteren, eigenaren van de Beeldentuin in Witharen. Beiden actief, respectievelijk als keramist en meubelmaker/ontwerper.

Bij de opening van de Zomerexpositie worden de deelnemende kunstenaars aan u voorgesteld. Atelier Witharen gaat dit jaar internationaal, onder de gastexposanten zijn een aantal Duitse kunstenaars. Tevens wordt er aandacht gegeven aan de verschillende plannen voor het komende seizoen. Er is samenwerking gezocht met verschillende andere partijen. Zo zal er op 26 mei een concert gegeven worden door de muziekgroep van Roos Blufpand uit Enschede, die een zgn. Theehuizentour maken door Overijssel. Er zijn contacten met Kleinkoor Excelsior voor een optreden. Annemiek en Gerlof Timmerman zullen zich presenteren met hun nieuwe coachings project “Lucht en Laarzen”, waarbij gebruik zal worden gemaakt van de faciliteiten van Atelier Witharen.

In de beeldentuin staan ruim 100 werken van 12 verschillende kunstenaars: Elisa van den Berg, Zuidwolde: Steen/Keramiek e.a. materialen; Marius en Margot Meulenberg, Lelystad: Steen/RVS/Glas;Thea Jitta, Ommen: Steen;Hen Konickx, Heythuizen: RVS, Cortenstaal; Silvia Walkenbach-Mast, Mülheim (Dtsl): Hout , Glas e.a. materialen; Martha en Benjo Hooijschuur, Laag Zuthem: Polyester, Keramiek; Jaap Bos, Assen: Steen; Olaf Hülsmann en Stephanie Ahn, Bielefeld (Dstl): Metaal; Cisca Anthonisse, Zwolle: Steen e.a. materialen; Thea Dijkema, keramiek, Witharen.

In galerie de Schaapskooi staat het werk van meubelmaker Louis van Vilsteren en hangen schilderijen. Van begin april t/m eind juni exposeert Peter Munnik uit Dedemsvaart: acryl en olie op doek. En op zondag 7 juli wordt de overzichtsexpositie van het werk van de Ommenaar Frits Roger geopend. Zijn werk hangt tot eind september: acryl en olie op doek, aquarellen.

De Galerie en Beeldentuin van Atelier Witharen zijn geopend van april t/m september op maandag t/m zondag van 11.00u- 17.00u en op afspraak.

Adres: Witharenweg 24 7738 PG Witharen 0523-676272 info@atelierwitharen.nl; staging2.atelierwitharen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.