open dag ontdek de regge op 27 april

De Regge krijgt steeds meer ruimte voor water en natuur. Brede, glooiende oevers en meer bochten voorkomen te veel of te weinig water in het Reggedal. Dat maakt de Regge klimaatbestendig en aantrekkelijk. Waterschap Regge en Dinkel wil dat samen met Landschap Overijssel en Natuurmonumenten laten zien tijdens een open dag op zaterdag 27 april. Vanaf 11.00 uur kan iedereen meedoen aan wandel-, fiets- en kanotochten tussen Hankate en Ommen.

Tijdens deze open dag is café-restaurant Nieuwe Brug, Lemelerweg 13 in Ommen het middelpunt. Hier starten de wandel- en fietsroutes langs de Regge, waarvoor vanaf 11.00 uur routebeschrijvingen zijn af te halen. Waterschap Regge en Dinkel, Natuurmonumenten en Landschap Overijssel zijn er aanwezig met informatie over de Regge. Onderweg zijn informatiepunten ingericht. Medewerkers en vrijwilligers vertellen er over het wel en wee van de Regge, over de natuur en de cultuurhistorie van de omgeving. Daarnaast zijn er rustpunten en bijzondere plekken langs de route. Voor kinderen zijn er diverse bezigheden.

Er is een fietsroute uitgezet van ongeveer 35 km, maar deze is ook in kortere afstanden te fietsen. De tocht gaat langs landgoed Het Laer, landgoed Eerde, Eerde Achterbroek, Archem, Hancate en via Lemele terug naar Nieuwebrug. Tot 15.00 uur kan gestart worden aan de fietstocht. Ook kunt u heerlijk wandelen tijdens de open dag. Een wandeling van ca. 7 km voert langs de prachtige Steile Oever en landgoed Eerde. Deze route heeft een verkorte versie van 3 km.

Bovendien zijn er mogelijkheden om een kanotocht te maken over de Regge. Deze kanotochten zijn gratis. U kunt zich hiervoor tussen 11.00 en 14.00 uur aanmelden bij café-restaurant Nieuwe Brug. Een pendelservice brengt u naar het startpunt in Hancate of Archem. Met de kano vaart u stroomafwaarts terug naar Nieuwebrug. Vanaf het water is de Regge, zowel het oude als vernieuwde gedeelte, goed te bekijken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.