op de pedalen voor dorpshuis lierderholthuis

Zondag vindt de MFA Lentetoertocht plaats. De fietsrit gaat van start bij café d’Olde Wettering in Lierderholthuis en heeft afstanden van 30, 60 en 90 kilometer. Stichting Dorpshuis Lierderholthuis (SDL) organiseert deze fietstocht voor recreatieve fietsers en wielrenners om geld in te zamelen voor de bouw van het nieuwe dorpshuis. De start is zondag tussen 8.30 uur en 11.00 uur. Maaike Heethaar en Bert van Losser lossen het startschot.

De MFA Lentetoertocht is tot stand gekomen in samenwerking met de Heinose Fietstoerclub Heikera, zo vertellen Andy Coers en Tonny Mensink van de organisatie. “Heikera houdt elk jaar de Kermistoer vanuit Lierderholthuis en de MFA Lentetoertocht is gebaseerd op die van 2011. De drie routes van deze mooie tocht zijn volledig bewegwijzerd bovendien krijgen de deelnemers een routebeschrijving mee. De deelnamekosten bedragen vijf euro per persoon en voor kinderen tot 12 jaar is de deelname gratis.”

Alle deelnemers krijgen een lot waarbij je kans maakt op leuke prijzen. De verloting vindt plaats in d’Olde Wettering tijdens de rit met als hoofdprijs een vleesschotel. Na afloop van de fietstocht is de uitslag van de loterij op een prikbord na te lezen en liggen de prijzen klaar. “De winnaars hoeven alleen maar hun gekochte lot te laten zien en kunnen vervolgens hun prijs meenemen. Zo hoeft niemand op elkaar te wachten“ aldus de organisatie. D’Olde Wettering doet overigens ook een duit in het zakje want een deel van de opbrengst van consumpties is bestemd voor de nieuwe multi-functionele accommodatie.

Over de route vertelt Mensink: “De deelnemers van de 30 kilometer route fietsen via de Kolkweg en Hagenweg in Laag Zuthem richting Dalfsen en hebben een rustpunt bij het oude station in Dalfsen. Via Hoonhorst fietsen zij terug naar Lierderholthuis. De route van 60 kilometer leidt eveneens naar Dalfsen. Via Dalmsholte en Ommen fietsen de deelnemers met een lus naar manege de Laarbrug in Ommen om vervolgens via Vilsteren naar Lierderholthuis terug te keren. Fietsers van de afstand van 90 kilometer gaan ook richting Dalmsholte. Vandaar uit rijden ze naar Mariënberg. De rust is in Rheeze bij Sprookjescamping De Vechtstreek. De terugweg gaat via Ommen en De Laarbrug weer richting Lierderholthuis.”

Bij succes hoopt SDL er een jaarlijks terugkerend fiets evenement van te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.