nominaties cultuurprijs raalte bekend

eiaardier Henk Veldman. De laatste met name om zijn educatie project voor het basisonderwijs.

Genomineerd in de categorie beeldende kunst/literatuur/multimedia zijn Fotoclub Salland en Kunstkring Raalte met het project ‘Raalte in Beeld’, Vertelkring Raalte en Rauw.

Genomineerd in de categorie theater/dans/toneel zijn Podium Heino, Streetlive en Ralda met het project ‘Ralda 40 jaar’.

Afgelopen week hebben 10 culturele verenigingen/stichtingen bericht gekregen dat ze genomineerd zijn voor de Cultuurprijs Raalte 2012. Op zaterdag 20 april 2013 wordt tijdens Sallandse Nieuwe in het HOFtheater bekend gemaakt wie er een prijs in ontvangst mogen nemen.

De Cultuurprijs bestaat uit 3 subcategorieën, waaraan een geldprijs van 250 euro is verbonden, mede mogelijk gemaakt door Stichting Roelofs Dijkslag. Daarnaast is er de grote Cultuurprijs, bestaande uit een geldbedrag van 1000 euro gesponsord door Rabobank Salland en een beeldje gemaakt door Leo Kemper. Deze grote Cultuurprijs wordt gekozen uit alle nominaties die binnen zijn gekomen voor de drie verschillende categorieën. De winnaars worden gekozen door een jury.

De prijzen worden uitgereikt tijdens het nieuwe evenement Sallandse Nieuwe. Dit evenement is bedoeld ter afsluiting van het oude culturele seizoen en als start voor het nieuwe culturele seizoen. Er wordt teruggeblikt op het afgelopen culturele jaar, maar ook vooruitgekeken naar het nieuwe culturele seizoen. Dit wordt gedaan met een culturele markt in de foyer en door de programmabekendmaking van theater Podium Heino, Amfitheater het Lommerrijk uit Luttenberg en het HOFtheater Raalte. Daarnaast zijn er optredens van dorpsdichter Thijs Poelhekke, winnaar Salland’s got Talent ‘Rumor has it’, de bigband Cool24, cabaretier Pepijn Schoneveld en cabaretière Kristel Zweers.

Iedereen is welkom op zaterdag 20 april tijdens Sallandse Nieuwe, de entree is gratis. Wel dienen er kaarten te worden gereserveerd via staging2.hofinsalland.nl. Vanaf 19.30 uur zijn de deuren geopend, om 20.00 uur gaat het programma van start. De organisatie is in handen van HOFinSalland en de Culturele Adviesraad Raalte.

Kijk voor meer informatie op staging2.hofinsalland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.