nijhuis en willemse winnen vrijwilligersprijs

Hans Nijhuis, coördinator van Natuurwerkgroep De Horte en Frank Willemse, begeleider van RIBW wonnen de Vrijwilligersprijs 2013. Landschap Overijssel verzorgde op donderdag 18 april 2013 de traditionele Kapavond in Zalencentrum het Anker in Wierden om de vrijwilligers te bedanken. Het afgelopen winterseizoen hebben vele vrijwilligers ruim 100.000 uur geïnvesteerd in natuur&landschap in Overijssel. Hier werd ook de Vrijwilligersprijs 2013 uitgereikt. Een kleine 200 vrijwilligers zagen hoe Arno Willems, directeur van Landschapsbeheer Nederland, deze prijs overhandigde.

Natuurwerkgroep De Horte is een actieve vrijwilligersgroep die de afgelopen twee jaar flink aan de weg heeft getimmerd. Zo is er samenwerking gezocht met RIBW-Zwolle Vechtstreek. Het RIBW helpt mensen met een zinvolle dagbesteding. Ook zijn er vrijwilligers met bijvoorbeeld een burn-out of depressie waarbij het werken in de natuur helpt bij hun re-integratie in het arbeidsproces. Binnen Natuurwerkgroep De Horte biedt Landschap Overijssel deze mensen dagactiviteiten die mogelijk tot betaald werk leiden. Zo heeft de groep met veel plezier vele wilgen geknot. Natuurwerkgroep De Horte werkt binnen de gemeenten Zwolle en Dalfsen vooral op de landgoederen De Horte en Soeslo en in de natuurgebieden Buitenlanden Langenholte en de Struinwaard.

Met deze samenwerking tussen reguliere vrijwilligers en RIBW-vrijwilligers geeft Landschap Overijssel optimaal invulling aan het landelijke project ‘Zorg voor natuur’. Een project met als doel ervaringen en kennis rond het effect van werken in de natuur te bundelen en te delen.

Vrijwilligers werken aan het onderhoud van vele duizenden knotwilgen, fruitbomen, meidoornhagen en oevers. Ook op heideterreinen, in poelen en in het bos zijn ze actief. Door de inzet van al deze vrijwilligers is de Overijsselse natuur en het landschap de afgelopen jaren veel mooier geworden. Op zaterdag 2 november 2013 vindt met de Natuurwerkdag de officiële aftrap van een nieuw seizoen vrijwillig landschapsbeheer plaats. Landschap Overijssel ondersteunt ook dan alle vrijwilligersgroepen bij hun werk in natuur&landschap. Kijk voor meer informatie op staging2.landschapoverijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.