nieuw heeten klaar voor kampioensmatch

In Nieuw Heeten zal het zaterdagavond tussen acht en tien rustig zijn op straat. De inwoners van het dorp zullen dan naar alle waarschijnlijkheid massaal hun handballende dorpsgenoten gaan aanmoedigen in de strijd om het kampioenschap in de 2e Divisie A. Bij winst op Maedilon/V.Z.V. uit ’t Veld is de titel binnen en promoveert de ploeg naar de 1e Divisie.

Nieuw Heeten staat al het hele seizoen bovenaan en heeft, op één na, alle wedstrijden gewonnen. Alleen nummer twee V.Z.V. wist begin januari van Nieuw Heeten te winnen. Uitgerekend met die ploeg moet zaterdagavond afgerekend worden. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft de Sallandse equipe een voorsprong van twee punten. Bij winst is Nieuw Heeten niet meer te achterhalen door V.Z.V., bij verlies wordt de titelstrijd in de laatste speelronde beslist.

Volgens Nieuw Heeten-speelster Daphne Grolleman heeft haar ploeg nog wat goed te maken. “Tegen V.Z.V. zijn we nooit op ons best, het wordt tijd om daar verandering in te brengen. Vorig seizoen verloren we twee keer van ze en dit seizoen verloren we in de uitwedstrijd met één doelpunt verschil. Het is een goed team. We moeten vooral oppassen voor hun snelle break-outs.”

In de uitwedstrijd in ’t Veld keek Nieuw Heeten de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. In de slotfase wisten de Sallanders nog wel terug te komen tot 27-26, maar er was onvoldoende tijd over om de achterstand helemaal weg te werken.

Desondanks is Grolleman vol vertrouwen over de wedstrijd. “Wij staan niet voor niets het hele seizoen al bovenaan. Net als V.Z.V. hebben wij veel snelheid. Bovendien zijn wij een echt team met allemaal speelsters uit het dorp. We zijn allemaal hartstikke gemotiveerd, dat blijkt ook wel uit de goede trainingsopkomst.”

Tonio van Rhee, trainer van Nieuw Heeten, verwacht ook een spannende wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar weinig ontlopen. “Zaterdagavond zal blijken welk team het best om kan gaan met de spanning en de entourage. Het is niet te voorspellen wie er gaat winnen. Beide ploegen hebben veel kwaliteit. Maar wij hebben het voordeel dat we twee punten voor staan en we hebben een veel beter doelsaldo. V.Z.V. moet winnen, voor ons hoeft een nederlaag niet rampzalig te zijn. Maar het mooiste is natuurlijk om het zaterdag al af te maken. We zijn nog ongeslagen thuis en dat willen we in onze laatste thuiswedstrijd graag zo houden.”

De wedstrijd leeft enorm in het dorp. Van Rhee: “Dat komt natuurlijk doordat alle dertien meiden uit Nieuw Heeten komen. Veel mensen binnen de club zijn druk met de voorbereidingen voor zaterdag. Er worden zelfs extra tribunes geplaatst. Het zou voor die mensen prachtig zijn als we het tegen V.Z.V. al af kunnen maken.” Ook Grolleman verwacht een overvolle sporthal en roept supporters op om op tijd te komen. “Ik heb begrepen dat ook V.Z.V. met een bus vol supporters komt. Ik hoop dat er genoeg plaats is voor iedereen. Als onze supporters vroeg komen, dan kunnen ze eerst onze A1 nog aanmoedigen, zij spelen voor onze wedstrijd.”

Van Rhee gebruikte het paasweekend om zijn speelsters extra rust te geven. Op Goede vrijdag werd er niet getraind. Dit weekend kan hij beschikken over een volledig fitte selectie. “Woensdagavond hebben we de draad weer opgepakt en werd er scherp getraind. We benaderen de wedstrijd als alle andere wedstrijden. Vrijdagavond trainen we nog en dan moeten we er klaar voor zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.