mogelijk 5 miljoen voor n35

De kans bestaat dat het Rijk vijf miljoen euro gaat uittrekken voor veiligheidsmaatregelen op de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) laat dat aan de Tweede Kamer over, maar wil dan wel dat de regio ook met vijf miljoen over de brug komt. De provincie Overijssel zou bereid zijn dit te doen.

Wat precies de impact van ‘veiligheid’ is, is nog niet helemaal duidelijk. Wordt de weg tussen Wijthmen en Nijverdal vierbaans? Komen er andere oversteken? Wordt de fuik in Raalte opgelost? Daar moet nog eerst – en al weer – onderzoek naar gedaan worden.

Wat wel duidelijk is, dat de Raalter VVD met deze zwaai van Den Haag aan de haal wil. PvdA en VVD staan achter deze actie en hebben zo een Kamermeerderheid. Maar het is natuurlijk een beschamende vertoning dit als partij naar je toe te halen. Het is CDA’er Van Hijum die alle eer toekomt. VVD-minister Schultz daarover vanmiddag in de Tweede Kamer: “Ik heb die N35 nu al zo vaak gehoord, het lijkt wel of dat de hoofdweg van Overijssel is.”

De Tweede Kamer neemt volgende week dinsdag een beslissing over de motie. Van Hijum is intussen duidelijk over het CDA-stanpunt: “We houden kabinet er aan dat tussen Zwolle-Wythmen de schop in 2014 nu echt de grond in gaat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.