marienberg verliest ook van nummer 11

Voor twee weken terug verschafte Mariënberg rode lantaarndrager ZAC wat lucht.

ZAC won 13 April jl. in Mariënberg met 2-1 en mocht nog even hopen maar hoop bleek voor de ploeg van trainer Egbert Kragt uitgestelde teleurstelling, het degradeerde afgelopen zaterdag weer

naar de 4e klasse.

Mariënberg hield daarom de 3e klasse droom van HTC uit Zwolle nog efkes levend tijdes de uitbeurt op 27 april, zijn wij echt niet te beroerd voor…..

Rechtstreekse degradatie is door het elftal van oefenmeester Eduard Lindeboom afgewend dankzij de overwinning op het roodzwarte hart en het gelijke spel van concurrent ZAC tegen CSV’28.

Er dreigt een klein katertje te ontstaan op het Westerpark. Twee zeperds, tegen de nummer laatst en nummer 11, leidde tot twee volkomen onnodige nederlagen.

Kampioen Zwolsche Boys liep averij op bij Gramsbergen, de derde periodetitel lag voor het grijpen maar de mannen van Wagt gunde HTC de overwinning en lieten het na om het toetje nu al uit te pakken. Neuh, dat is toch iets te gemakkelijk….en nacompetitie spelen is zo 2012! Een klein koningsdrama lijkt zich te voltrekken….en dat na een supermooie opleving na de winterstop.

Zes overwinningen op rij, Mariënberg had de wereld in de Zunne…Maar twee domme nederlagen tegen ZAC en HTC bracht het zuur weer een beetje terug bij onder andere de vijfde colonne. Hadden we maar gewonnen tegen ZAC en een puntje gepakt bij het HTC van Lindeboom dan waren wij al verzekerd geweest van een derde periodetitel en een onverwacht nagerecht!

Toch leek het nog goed te komen op sportpark de Pelikaan in Zwolle. Na zeven minuten verschalkte Theo de Lange doelman Django van der Landen met een simpele schuiver nadat de jonge doelman een cornerbal niet goed had verwerkt. Vervolgens had Theo de Lange een goede mogelijkheid op zijn schoen liggen om de score te verhogen net zoals Roy Doek die een 100% kans naar het land van de blinden schoot.

HTC ging iets beter met de kansen om. Eerst profiteerde Raymond Hooiveld van slecht uitverdedigen en tekende voor de gelijkmaker (1-1) na een half uur. Net voor rust was Auke van der Meer iets attenter dan zijn directe roodzwarte tegenstander en liet hij, vijf meter voor de goal, keeper Chris Regeling kansloos.

Na rust probeerde Mariënberg het wel maar was het echte geloof in een goed resultaat al lang vervlogen. De inbreng van wissels Frankie Pullen en Ruudje Woelderink bracht helaas ook geen soelaas. Na amper negentig minuten floot scheidsrechter Meulenbeld uit Vriezenveen al af voor het einde, net als de 22 acteurs op het veld was ook de beste man in het zwart niet in de gewenste vorm.

Niemand bij de thuisploeg die daar 1 Jupiler langer om maalde, zij hebben alles weer in eigen hand. Winst in Stadshagen op sportpark de Verbinding zorgt er volgende week voor dat HTC nog een jaartje 3e klasse mag bijschrijven. Die uitgelezen mogelijkheid voor HTC mag Mariënberg zich terdege aanrekenen. HTC profiteerde maximaal van een inspiratieloos Mariënberg die, zoals het zich nu laat aanzien, komende zaterdag 4 mei om kwart over vier (16.15 uur) weer klaar is met een jaar 3e klasse ballen waarin het zich wederom geen hoofdrol wenste op te eisen…Jammer!

Opstelling: Chris Regeling, Jaap Hofman, Arjan Peters, Erik Huibers, Micheal Zweers, Niek Noeverman (60. Frankie Pullen), Han Bouwhuis, Roy Doek (72. Ruudje Woelderink), René de Lange, Rolf Hofsink, Theo de Lange.

Man v/d Wedstrijd: Theo de Lange (gekozen door MvdW-commissie Gerard Lotterman)

(AD)

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.