maatman over nominatie rinus michels award

Rohda Raalte-trainer Kick Maatman werd gisteren genomineerd voor de Rinus Michels Award voor beste trainer/coach in het amateurvoetbal. Zelf blijft hij er echter nuchter onder. ‘‘Ik ga nu niet rondlopen met de gedachte dat ik de beste ben’’, zegt de genomineerde trainer.

Toch zou hij maar zo de beste kunnen worden. Hij zou de beste van de zondag hoofdklasse C kunnen worden… hij zou de beste van het bekertoernooi kunnen worden… hij zou de beste amateurtrainer van héél Nederland kunnen worden. Gisteren won Rohda immers in het bekertoernooi, waardoor het zich plaatste voor de halve finale.

Maatman doet dus op alle fronten nog mee voor de prijzen. Hij blijft bescheiden en, in tegenstelling tot een pas in Raalte gesignaleerde grootheid uit het trainersvak, noemt hij de successen van Rohda niet puur en alleen zijn successen. ‘‘Het is leuk en ik ben er trots op maar je bent ook afhankelijk van de prestaties natuurlijk. We hebben een fijne groep spelers.’’

Hoe ze precies op zijn naam komen bij de Award weet hij ook niet precies. ‘‘Dat is aan anderen om te beslissen. Het is moeilijk in te schatten. Ik weet ook niet precies hoe ze tot hun conclusie komen. En daar zullen de meningen natuurlijk ook weer over verdeeld zijn.’’

De Rohda trainer vindt overigens zeker niet dat hij nu niet genoeg waardering krijgt voor zijn werk. ‘‘Maar nu komt het van buitenaf.’’ Op 10 mei wordt in Zwolle de prijs uitgedeeld. Vol spanning zal de trainer er niet zitten. ‘‘Het is leuk maar ook niet meer dan dat.’’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.