maatman clinic mooi voorbeeld verbroedering

De eerste elftallen van Rohda Raalte en VV Heino krijgen vrijdagavond een clinic van niemand minder dan Bondscoach Louis van Gaal en zijn assistent Patrick Kluivert. Volgens Rohda Raalte-trainer Kick Maatman is dit het moment dat de spelers van beide clubs ‘een mooi voorbeeld kunnen geven van verbroedering in plaats van de verloedering die het amateurvoetbal de laatste weken/maanden heeft getroffen’.

“De clinic van vrijdag is in alle opzichten een fantastisch initiatief. Het goede doel staat voorop en het feit dat onze spelers en die van Heino training krijgen van deze twee trainers is prachtig. Zoals altijd in de voetballerij heeft ook iedereen een mening over van Gaal, maar ik denk wel dat iedereen in Nederland en de rest van de wereld hem een fantastische trainer vindt. Hij hoort in mijn ogen bij de allerbesten en dan is het toch prachtig dat hij mijn team gaat trainen met de topscorer allertijden van het Nederlands Elftal Patrick Kluivert.”

Daarnaast vind Maatman het ook erg leuk dat Rohda en Heino samen op het veld staan. “Natuurlijk krijg ik sinds mijn komst bij Rohda wel wat mee van de strijd tussen beide clubs. Denk dat een speldenprikje hier en daar met daarnaast de gezonde rivaliteit ook prima moet kunnen. Daar houdt het echter wel op voor mij. Ik vind dat beide clubs vooral naar zichzelf moeten kijken en moeten zorgen dat je het bij je eigen club goed voor elkaar hebt. Wat ik zo nu en dan lees aan reacties op internet gaat het verder dan een beetje moddergooien en dat vind ik persoonlijk een kwalijke zaak. Laat elkaar in je waarde en geniet gewoon van je eigen club in plaats van te wachten en te reageren op een misstap van de ander. Laten we er vrijdagavond wat moois van maken.”

De training begint om 19.00 uur. Daarna is er ruimte genoeg voor vraag en antwoord. Waar wij nieuwsgierig naar zijn is de mening van Van Gaal over de spelers-uitwisseling tussen Rohda en Heino waar supporters meestal niet zo blij mee zijn. De mindere goden gaan van Rohda naar Heino, de betere Heinoërs komen naar Rohda. Is dat een systeem waar Van Gaal mee veder kan? Degene die Van Gaal een antwoord ontfutselt, mag het ons toesturen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.