maatman alcides beste spelers van competitie

Rohda Raalte kwam na de inhaalwedstrijd van donderdagavond weer tot op één punt van koploper MSC. De afgelopen weken gaven de mannen uit Raalte door puntverlies het initiatief uit handen. Zo moet MSC nu in ieder geval nog punten verliezen in de komende vijf potjes wil Rohda nog kans maken om als sterkste naar boven komen in de Hoofdklasse C.

Maatman denkt overigens niet dat de concurrerende ploegen alles zullen winnen. ‘‘Ik denk dat ze nog wel punten laten liggen, maar het wordt wel een lastig verhaal.’’ De trainer verwacht dan ook een slotfase waarin nog van alles kan gebeuren. ‘‘Iedereen moet nog tegen elkaar. Ik zie MSC niet vijf keer winnen. Als ze dat wel zouden doen, zou het heel knap zijn.’’

De schorsing van aanvaller Emir Balavac, die in het duel met MSC tegen een rode kaart aanliep en vier wedstrijden geschorst werd, ziet hij niet per se als een beslissend moment in de competitie. ‘‘Groot heeft ook vier keer gescoord. Maar in voetballend opzicht wordt hij zeker gemist. Voor de schorsing heeft hij alles gespeeld en hij heeft zich dit seizoen goed ontwikkeld.’’

Toch is tijdens de afwezigheid van de aanvaller in de ranglijst nogal wat veranderd voor Rohda. ‘‘We hebben twee wedstrijden verloren, die hij niet kon spelen.’’ De schorsing van vier wedstrijden vond Maatman bovendien op zijn minst wat overdreven. ‘‘Je kunt je afvragen of het terecht is. Maar het is vechten tegen de bierkaai. De één vindt van wel, de ander van niet”, ervaart Maatman.

‘‘Soms is het wel een lachertje’’, gaat hij verder. ‘‘Vorig seizoen hadden we ook twee rode kaarten. Toen kregen we ook vier wedstrijden schorsing. Maar uiteindelijk heeft iedereen daar last van. Het mag niet beslissend zijn.’’

Nu zondag dus eerst de wedstrijd tegen Alcides, de ploeg die, met één wedstrijd meer overigens, momenteel op de vierde plaats is terug te vinden op de ranglijst. Maatman vindt dat de ploeg eigenlijk te laag staat als je kijkt naar hun kwaliteiten. ‘‘Het is onbegrijpelijk dat ze zoveel punten hebben verloren. Ik denk dat ze de beste spelers van de competitie hebben.’’

De stand in de hoofdklasse C:

MSC 21 – 45

Rohda Raalte 21 – 44

Be Quick 1887 21 – 41

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.