maaike met nieuw album in de lampe

Maaike Jansen uit Raalte, die in 2007 de finale van “So You Wanna Be a Popstar” won, treedt op 7 april op in De Leeren Lampe in Raalte. “Ik vind het spannend, ik weet niet hoeveel mensen ik kan verwachten. Misschien zijn mensen nog nieuwsgierig naar me, of misschien zijn ze wel klaar met mij.” Maaike was zelf eerder ook vaak te vinden in De Leeren Lampe. “Ik ben er lang niet geweest. Ik hoop dat de mensen open staan voor mooie muziek en komen om te luisteren. Iedereen is welkom, de muziek is bedoeld voor iedereen, jong en oud.”

Haar nieuwe album “Burning Bridges” heeft Maaike geproduceerd met twee Engelse producers. Ze gelooft niet dat zij ze bij toeval is tegengekomen. “We raakten aan de praat en het klikte gewoon heel goed.”

“Burning Bridges” staat voor Maaike letterlijk voor bruggen verbranden. Ze wil “So You Wanna Be a Popstar” achter zich laten en op eigen kracht verder gaan. De nummers op het album zijn erg divers. Maaike wil kunnen rocken met de band maar ook een rustig nummer op de piano kunnen spelen. De nummers op het album zijn geschreven door de producers van Maaike. “Hun nummers zitten gewoon goed in elkaar.“ Wel heeft ze bij verschillende nummers zelf piano gespeeld.

Maaike hoopt dat haar album bekend wordt bij het grote publiek. Mocht dit niet lukken, heeft ze toch een geweldige periode achter de rug. “Het klinkt cliché maar de weg er naar toe is toch het mooist, je doet het om mooie muziek te maken.”

Maaike heeft veel zang- en tv ervaring opgedaan door haar deelname aan “So You Wanna Be a Popstar”. Ze had van te voren nooit verwacht dat ze zou winnen. Maaike heeft niet alles bewust meegemaakt. “Er komt zoveel op je af. Toen ik in het dorp liep, keek een meisje me met grote ogen aan en zei tegen haar moeder: “kijk dat is Maaike.” Ze vond het raar om herkend te worden omdat ze voor zichzelf nog “gewoon Maaike” was.

[B]Trouwen met Theo[/B]

In het najaar van 2014 gaat Maaike trouwen met haar verloofde Theo Nabuurs, ook bekend als Mental Theo. De exacte datum is nog niet bekend. Kritiek op haar 26 jaar oudere verloofde doet haar niet zoveel. “Iedereen mag zijn eigen mening hebben, die mensen hebben gewoon zelf niet veel te doen. In het begin ging ik nog de discussie aan en wilde ik me verantwoorden, maar de relatie duurt al bijna vier jaar en is zeker niet meer pril. Liefde laat zich niet leiden.” Bekenden van Maaike en Theo zien dat de twee gelukkig zijn en gunnen het ze van harte. “Ik zie gewoon wat de toekomst brengt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.