longstreetpop reunie in wijhe op zaterdag

Eind jaren negentig en tot 2006 was Longstreetpop een begrip in Salland. Van heinde en verre trokken taxi’s naar het centrum van het leukste dorp van Overijssel. Daar was het altijd dringen om van de maandelijkse livemuziek te kunnen genieten in de kroegen aan de Langstraat.

Zaterdag 6 april is er een reünie. De kroegbazen, aangemoedigd door een aantal Wijhese muzikanten, hebben besloten dat er maar eens een reünie moest komen. Er is weer een verscheidenheid aan muzikale stromingen te aanschouwen en te beluisteren.

Zo speelt in de Oranjerie de band Sold. Als je denkt dat >SOLD< haar ziel verkocht heeft, ben je op het verkeerde been gezet. Deze Noord-Limburgse band haalt de mosterd bij krachtige klassiekers uit de rijke rockhistorie, en weet op fraaie wijze een draai te geven aan de covers die gespeeld worden.

De kracht ligt echter ook vooral in de nummers van eigen makelij, geschreven door zanger Fred. Typerend voor de band zijn de krachtige zang, Fred’s sfeervolle akoestische gitaar en vlijmscherpe gitaarsolo’s van Jeroen en Jan-Willem. Bovendien weet Ruud de zweep flink over de drums te laten gaan en laat John met zijn basgitaar het geheel goed dampen. Eens zien of jij ook verk(n)ocht raakt?

In ’t Praothuus staat op het podium zanger/gitarist/songwriter Frank Blueka met covers en eigen werk. Het Barbierlokaal krijgt bezoek van de band, die bij de eerste Wijhepop op het affiche stond; de Wijhese Beans Bluesband. Deze band is inmiddels uitgegroeid tot een van de beste Stevie Ray Vaughan coverbands.

Bij café de Slinger is Kenneh te gast. Kennèh staat voor feest en Achterhoeks amusement. Het repertoire bestaat uit covers van Rowwen Hèze, Boh Foi Toch, The Pogues en Pater Moeskroen. Dit alles wordt afgewisseld met eigen werk, uiteraard in de stijl van de reeds eerder genoemde bands. De band speelt op kermissen, in gezellige zalen, tentfeesten en kroegen voor alles en iedereen. Ook voor personeelsfeesten en eventueel bruiloften in stijl, zijn zij te boeken. Kennèh staat garant voor een 2 uur durend programma vol met polka’s, walsen, polonaises en zelfs een heuse Achterhoekse Klompendans met prijzen. Daarbij laten ze u de “olderwets gezellige” sfeer uit de Achterhoek proeven.

De Sallandse Kamer heeft deze avond een Wijhese sessie-avond. De aanwezige artiesten zijn een verrassing. Tenslotte zijn de Hardstyle-scherm-dj’s aanwezig voor een lekkere stampavond in ’t Gat van Wieje. Een passe partout kost 5 euro. Je hebt daarmee toegang tot alle deelnemende cafés.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.