lohues met liefde voor muziek

Zo’n groot wild beest die in slow motion gevoarlijk zien kante kwam oprennen. Toe e d’r bienoa was reup de boer ‘trap ‘m mar vöar de bek’. Dus mien moat gif die hond een joekel! Hij kon de tanden op het grind höaren vallen. Kump die boer d’r an en zeg ‘wat maak ie mie noe, mien jong, ik zeije toch ‘stop ‘m de post mar in de bek?’”

Daniël Lohues was donderdagavond in ’t Hoftheater in Raalte subliem. Hij zong prachtige nummers van zijn laatste cd Ericana, maar had ook schitterende verbindende teksten. Alsof hij ze terplekke verzon praatte hij het ene nummer aan het andere, steeds met die gemoedelijke knipoog naar het leven. We gaan ze hier allemaal niet herhalen, dat komt toch niet uit de verf. Wie nieuwsgierig is, moet maar even kijken waar hij nog meer staat met zijn band.

De kans is echter groot dat het uitverkocht is. Dan maar wachten tot volgend jaar. Tot die tijd moet je het maar doen met een van zijn vele cd’s. De laatste heet Ericana, daar speelde hij donderdagavond hoofdzakelijk de nummers van, opgenomen aan de keukentafel van zijn huis buitenaf in Erica. Met liefde gemaakt, met liefde voor de muziek en met liefde voor het leven.

En anders kom je Lohues met de Stöppelhaene misschien wel tegen. Of hij er optreedt liet hij donderdag in het midden. “Maar dat is zo’n mooi feest, doar wul ik ieder joar eam bie weane’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.