leerwerktraject binq oogst veel bewondering

De organisatie van het leerwerktraject BinQ stond centraal op een symposium in de Leeren Lampe op vrijdag 22 maart. Centrale thema was de vraag “Kunnen jongeren van 18 tot 27 jaar met een achterstand tot de arbeidsmarkt instromen in de grond, weg- en waterbouw (GWW).” Ook wel infra-branche genoemd.

Aanwezig op het symposium waren veel wethouders van gemeenten uit de regio en statenleden en ambtenaren van de provincie Overijssel. Samen met vertegenwoordigers van Klink-Nijland GWW Raalte BV, Nijland en Kroes uit Wijhe, Fundeon uit Harderwijk en ROC Deltion uit Zwolle brainstormden zij om deze jongeren van het overheidsloket weg te halen. Ook de branche overkoepelende organisatie Bouwend Nederland en Trias jeugdhulp woonden het symposium bij.

Onder leiding van dagvoorzitter Renate Wennemars werd het een zeer nuttige bijeenkomst. De deelnemers bogen zich over de vraag of het voorbeeld van van het leerwerkproject BinQ centraal verder uitgerold kan worden in het land. BinQ herbergt op dit moment vijftien leerlingen met een achterstand tot de arbeidsmarkt,. Die volgen bij Klink-Nijland GWW Raalte BV een BBL2-opleiding in de GWW branche. Het succes van de aanpak wordt verklaard door de samenwerking in begeleiding die de betrokken partijen aan de jongens geven.

Aan het eind van het symposium was iedereen overtuigd van het concept. Klink-Nijland oogstte veel bewondering voor de genomen maatschappelijke verantwoording. Daarmee ontzorgt zij de gemeenschap voor de doelgroep. Ook zorgt zij voor nieuwe aanwas van gediplomeerde vaklieden in de branche. Vele aanwezigen suggereerden al dit in hun gemeente te willen uitrollen, hetzij in de infrabranche, hetzij in andere branches. BinQ zal daarbij als voorbeeld dienen. Inmiddels heeft Klink-Nijland een overeenkomst gesloten met ach bedrijven uit de branche, om de leerlingen na het behalen van hun diploma in dienst te nemen Daardoor blijven ze ook voor de toekomst van waarde voor de branche.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.