kwiek geeft winst uit handen

De handbalsters van Klink-Nijland Kwiek hadden zaterdagavond goede zaken kunnen doen op weg naar promotie. Bij winst op DSS zou de ploeg zich zo goed als zeker plaatsen voor de finale van de nacompetitie. Maar het liep anders. Kwiek verloor in de slotseconde met 26-27, waardoor de spanning weer helemaal terug is.

Kwiek had de eerste drie duels in de nacompetitie gewonnen en kon vol vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. Daar was in de openingsfase echter weinig van te zien. Al in de eerste minuut miste Piëtte van Hoorn een strafworp, waarna DSS drie keer op rij wist te scoren. Na ruim vier minuten deed Roos Nijboer voor het eerst iets terug.

De thuisploeg zat niet goed in de wedstrijd. Er werd veel onnodig balverlies geleden en in de afronding stond het vizier niet op scherp. Bij de gasten uit Heemskerk liep het een stuk beter, zij liepen uit naar een 3-8 voorsprong.

In het tweede gedeelte van de eerste helft ging het beter lopen bij Kwiek. De dekking stond goed en aanvallend werden de ruimtes beter benut. Met name rechterhoekspeelster Roos Nijboer zorgde voor gevaar. De achterstand werd omgebogen tot een voorsprong, 14-12 bij rust.

In de tweede helft leek er geen vuiltje aan de lucht voor Kwiek. De Raaltenaren liepen uit naar een voorsprong van vijf doelpunten. Met dank aan Patricia Wichgers Schreur, zij scoorde de eerste vijf treffers voor Kwiek. Maar DSS gaf zich nog niet gewonnen, bij verlies zouden zij uitgeschakeld zijn voor promotie. De ploeg van trainer Alex Vaassen bracht, met een aantal rake afstandschoten, het verschil terug tot twee treffers.

In deze fase bewees keepster Kirsty Zimmerman haar waarde voor Kwiek. De talentvolle Zimmerman, volgend seizoen uitkomend voor DOS, hield haar ploeg met een aantal knappe reddingen op de been. Daardoor kon Kwiek weer uitlopen naar 22-17.

De vierde overwinning op rij leek in de maak, maar in de slotfase ging het toch nog mis. Dat kan Kwiek zichzelf verwijten, want met een paar knullige fouten werd DSS terug in het zadel geholpen. Maar ook het zwak fluitende arbitrale duo speelde een negatieve hoofdrol. Zo kregen de speelsters van trainer Edwin Kippers wel heel gemakkelijk tijdstraffen. Ook een aantal andere vreemde beslissingen van de scheidsrechters pakten duidelijk in het nadeel uit van Kwiek.

In de absolute slotfase kreeg Kwiek een discutabele strafworp tegen. DSS maakte dankbaar gebruik en won met 26-27, waardoor beide ploegen nu zes punten uit vier wedstrijden hebben. Met nog twee wedstrijden te spelen is de spanning weer helemaal terug. Bij gelijk aantal punten is het doelsaldo doorslaggevend.

Kwiek speelt donderdag de uitwedstrijd tegen Borhave, dat ook nog een kleine kans heeft. Zaterdag 11 mei komt Bevo op bezoek in Raalte.

Doelpunten Klink-Nijland/Kwiek: Roos Nijboer 7, Piëtte van Hoorn 6, Patricia Wichers Schreur 6, Kira Overmars 2, Marieke Brinkhuis 2, Lynn Schiphorst 2, Roos van Breukelen 1.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.