kinderkleding en speelgoedbeurs succes

Op basisschool de Rietkraag in Raalte is zaterdag 6 april voor de tiende keer een Kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. De beurs, georganiseerd door Margreeth Rebers en Sylvia Wolfkamp, was een groot succes. Ruim honderd bezoekers bezochten de beurs en in totaal is er voor 575 euro verkocht.

Inmiddels is de beurs een begrip geworden in Raalte. Een kleine dertig mensen brachten kleding en speelgoed, welke ze na het krijgen van een eigen persoonlijke code zelf konden prijzen. Inmiddels zijn het niet alleen ouders van de Rietkraag die de beurs bezoeken. Ook anderen van (ver) buiten Raalte weten de beurs te vinden.

Mensen die kleding of speelgoed brengen, krijgen vijftig procent van de verkoopprijs en vijftig procent gaat naar de school. Het geld wordt gebruikt voor activiteiten en om de kinderen zomers een keer een ijsje te geven.

Van de ruim honderd bezoekers verliet maar een enkeling het gebouw met lege handen. Een aantal van de verkopers doneerde de gehele verkoopprijs. Dankzij hen kan er ruim 340 euro overgemaakt worden aan de school.

Er bleef nog wat onverkochte kleding over. Een aantal mensen gaf aan deze niet meer terug te hoeven. Deze kleding wordt geschonken aan Jarabee, een organisatie voor jeugdhulpverlening in Twente. De kleding wordt gebruikt voor kinderen die in een (crisis)pleeggezin geplaatst worden en vaak geen of onvoldoende kleding bij zich hebben.

Op zaterdag 5 oktober zal de elfde beurs georganiseerd worden.Je kunt daar nu al een code voor opvragen. Dit kan bij Sylvia Wolfkamp (0572 – 36 15 41) of Margreeth Rebers (0572 – 85 11 84).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.