Home / archiefcentraal / kid kievit natuurmiddag in welsum

kid kievit natuurmiddag in welsum

Er wordt weer een Kid Kievit Natuurmiddag gehouden voor kinderen van de basisschool. Deze keer is er een waterontdekmiddag op 15 mei. Natuurcontact in Welsum organiseert elke derde woensdag van de maand zo’n middag.

Tijdens de waterontdekmiddag gaan kinderen met schepnetten vissen in de kikkerpoel. Ze gaan ontdekken wat er allemaal leeft in het water. Van schattige beestjes naar echte onderwatermonsters. Er worden waterbakken vol waterbeestjes gemaakt en NatuurMevrouw Bertina verteld alles over dieren; wie, wie opeet, hoe dieren van gedaante verwisselen en hoe je eigenlijk een kikker moet vasthouden.

Er kan maar een klein groepje, 8 kinderen, meedoen deze middag. Meld je dus snel aan via info@natuurcontact.nl of 06-10807822. Kijk voor meer informatie op www.natuurcontact.nl en de Facebookpagina Kinderfeest in de Natuur. De middag duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur. Het adres van Natuurcontact is: Erveweg 11, Welsum.

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Home / archiefcentraal / kid kievit natuurmiddag in welsum

kid kievit natuurmiddag in welsum

Natuurcontact in Welsum heeft elke derde woensdag van de maand de Kid Kievit Natuurmiddag voor kinderen vanaf groep vijf van de basisschool. De middag op 17 april wordt gevuld met leuke activiteiten rondom vogels. Welke vogels wonen er in je tuin en waar bouwen ze hun nest? Deze middag leer je vogels te vinden en op naam te brengen, je krijgt tips voor het helpen van vogels met nestkastjes en nestmateriaal. Ook maak je zelf een vogelnest van takken.

NatuurMevrouw Bertina verteld van alles over de verschillende soorten nesten en veren van vogels en het nut van vlekjes op eieren. Je kunt zelf eieren van thuis meenemen om uit te vinden van welke vogel ze zijn.

De natuurmiddag wordt gehouden op woensdag 17 april van 14.00 uur tot 16.00 uur in de natuurschuur van Natuurcontact aan de Erveweg 11 in Welsum. De kosten zijn 5 euro. Aanmelden kan via info@natuurcontact.nl of 06-10807822. Meer informatie is te vinden op www.natuurcontact.nl

Lees ook

Pubquiz van KBO/PCOB in Trefpunt Heeten

HEETEN – De KBO/PCOB 55 afdeling Heeten pakt de draad weer op. Het activiteitenprogramma begint …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.