kampioen nieuw heeten sluit af in stijl

Na het kampioensfeest van vorige week moesten de handbalsters van Nieuw Heeten zich nog één keer dit seizoen opladen. Daar hadden de Nieuw Heetenaren geen enkele moeite mee, want ook in de laatste wedstrijd toonde de ploeg zich de terechte kampioen. Op bezoek bij Hacol’90 werd er met 20-40 gewonnen.

Eén van de speelsters van Nieuw Heeten doet verslag van de wedstrijd, die mede in het teken stond van het afscheid van twee belangrijke schakels in de kampioensformatie.

“ De laatste wedstrijd van het seizoen stond Hacol als tegenstander op het programma van Nieuw Heeten. Ondanks het feit dat de dames vorig weekend kampioen zijn geworden, was ook dit een wedstrijd die gewonnen moest worden, om te laten zien dat Nieuw Heeten een waardige kampioen is. De supporters hadden voor de laatste keer dit seizoen de toeters en bellen uit de kast getrokken en waren de dames achterna gereisd naar Oldenzaal. Dus ook de supporters verdienden een mooie afsluiter.

De wedstrijd kende een matige start, waarin beide teams veel balverlies leden. Hacol opende de score, maar Nieuw Heeten zette al vrij snel een voorsprong van 3-6 neer. Er werd relatief gemakkelijk gescoord door snelle tegenaanvallen in te zetten. Echter ontbrak het verdedigend aan initiatief tonen, waardoor de dames de doelpunten net zo vlug weer om de oren kregen. Daarnaast werd er een reeks aan kansen op de paal of lat gegooid, dit resulteerde in een 8-14 ruststand. Een stand waar in principe niets op aan te merken valt, maar gezien alle slordigheden had er meer in gezeten.

De tweede helft stond dan ook in het teken van meer inzet tonen om wel het niveau te halen dat voor Nieuw Heeten gebruikelijk is. Het streefdoel werd nageleefd en het regende doelpunten. Nieuw Heeten benutte veel break-outs, door perfect aangespeelde lange ballen van beide keepers. Maar tevens ook door goed samenspel, waarin de vrije man veelvuldig werd gevonden. De wedstrijd eindigde met een stand van 20-40, een resultaat om trots op te zijn. Iedereen heeft laten zien belangrijk te zijn voor het team van Nieuw Heeten.

Helaas zal Bianca Welgraven ons volgend jaar niet meer versterken in de 1e Divisie. Na 15 jaar bij Dames 1 te hebben gespeeld, is voor haar het moment gekomen om te stoppen. Als team waarderen wij Bianca’s inzet die ze al die jaren heeft getoond enorm. Ze is een waardevolle speler die zeker gemist zal worden volgend seizoen.

Daarnaast was dit de laatste wedstrijd van onze trainer Tonio van Rhee. Het was een kort maar krachtige periode waarin wij ontzettend veel geleerd hebben. Tonio zal gemist worden als handbaltrainer, maar ook zeker als persoon. Namens Dames 1 van Nieuw Heeten: Bedankt! Wij wensen jullie veel succes en geluk in de toekomst!”

Doelpunten Nieuw Heeten: Mariska Wevers 12, Nancy Gerritsen 9, Eline Bouman 5, Ilse Bouman 4,

Bianca Welgraven 4, Hanne van Rossum 3, Chantal Ruiter 2, Nicole Ruiter 1

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.